Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India plant uitgebreide bulkopslag van uien na succes van proefproject in Sonipat

De Indiase regering is van plan om het aantal opslagfaciliteiten voor uien in bulk in het hele land uit te breiden, geïnspireerd door het succes van een proefproject in Sonipat. De locatie in Sonipat, die wordt beheerd door Harshna Agro Fresh, valt op door de toepassing van een gecontroleerde atmosfeer en geavanceerde technologie die de veldomstandigheden in rust nabootst en de bewaring van uien optimaliseert.

Ambtenaren van het ministerie van Consumentenzaken (DoCA) rapporteerden een indrukwekkend terugwinningspercentage van 88% voor het Sonipat-project, dat andere opslagmethoden in het hele land overtreft. In juli 2024 sloeg de faciliteit 1.900 ton rabi-uien uit Maharashtra op, waarvan de afzet eind november begon.

De faciliteit toonde een maandelijks gewichtsverlies van slechts 2%, zonder enig kwaliteitsverlies, een schril contrast met het verlies van 30-40% dat gewoonlijk optreedt bij traditionele opslagmethoden. De gecontroleerde atmosfeer handhaaft een temperatuur tussen 23-26°C, ideaal voor het bewaren van uien, vergeleken met het bevredigende bereik van 25-30°C in conventionele opslag.

Subhash Chandra Meena, een DoCA-functionaris, benadrukte het strategische voordeel van het plaatsen van dergelijke faciliteiten in de buurt van consumentenmarkten om de distributie van gesubsidieerde uien tijdens piekperioden te versnellen. Hij vergeleek de terugwinningspercentages tussen traditionele methodes en methodes die gebruik maken van geavanceerde technologie, waarbij de laatste tot 93% efficiëntie bereiken.

Bron: The Indian Express

Publicatiedatum: