De uienoogst bij Premium Fresh in Tasmaniƫ laat nog twee tot drie weken op zich wachten, maar het ziet er veelbelovend uit. "We zijn laat begonnen met planten", zegt Jim Ertler van het bedrijf. "Het goede weer heeft ook het potentieel voor een goede kwaliteit verhoogd en de opbrengsten lijken normaal te zijn. Wat betreft de grootte is het nog wat vroeg om te zeggen, maar het lijkt in de lijn van de voorspellingen te liggen, we zullen niet per se grote maten hebben, maar alles bij elkaar zal het redelijk zijn."
Jim verwacht dat de Australische binnenlandse markt redelijk solide zal zijn voor 2025: "Nat weer in combinatie met hitte heeft de groeiomstandigheden in sommige gebieden op het vasteland uitdagend gemaakt en we verwachten dat dit zal helpen om de markt stevig te houden. De exportmarkt kan een aantal goede en slechte gebieden hebben, maar er zal behoefte zijn aan uien van het zuidelijk halfrond. De vraag zal misschien niet zo hoog zijn als in andere jaren, maar we verwachten wel een stabiele vraag. Vorig jaar was er een beetje een valse markt, wat mensen nerveus maakt, en we hebben nog steeds te maken met problemen bij het verschepen. Dat gezegd hebbende, hebben we ons gevestigd in moeilijke omstandigheden en zorgen we ervoor dat het werkt."
"Kortom, het ziet ernaar uit dat het een stabiel exportseizoen wordt en we geloven dat er altijd vraag zal zijn naar uien van goede kwaliteit van het nieuwe seizoen op het zuidelijk halfrond."
Voor meer informatie:
Jim Ertler
Premium Fresh Tasmania
Tel: +61 3649 888 88
[email protected]
www.premiumfresh.com.au