Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische uienmarkt in de VS stabiel

Volgens Brad Sumner van Pacific Coast Trading Co. in Portland heeft de markt voor biologische uien in de VS zich gestaag ontwikkeld, met een constante levering en goede kwaliteit. De vraag naar gele biologische uien is iets afgenomen, maar niet op grote schaal. Nu het verkoopseizoen van start gaat, wordt een herstel van de markt verwacht, mede dankzij vakantiespecials en een verwachte stijging van de verkoopvolumes. De biologische uienoogst in Mexico en Zuid-Californië, die van januari tot juni loopt, is al ingeplant in afwachting van het winterseizoen. Vrachttarieven zijn volgens Sumner stabiel gebleven.

In de regio's Colorado Western Slope en Corinne, Utah, meldt Chuck Hill van The Onion House in Weslaco, Texas, dat de markt na een korte periode van terughoudendheid weer aantrekt. De vraag naar gele uien is opvallend hoog, met stabiele prijzen en een goede beschikbaarheid van vrachtwagens. De handel in witte uien is verbeterd, terwijl ook de verkoop van rode uien goed verloopt, met over het algemeen een uitstekende kwaliteit. Het oogstseizoen in Colorado zal naar verwachting duren tot het einde van het jaar, terwijl in Utah het seizoen iets langer doorgaat.

David DeBerry van Southwest Onion Growers in McAllen, Texas, geeft aan dat de handel in uien in Colorado bijna is afgerond en dat de markt in vergelijking met voorgaande jaren een lichte terugval vertoont. In Idaho en Oost-Oregon wijst Steve Baker van Baker & Murakami Produce in Ontario, Oregon, op een stabiele vraag, met een lichte stijging in de vraag naar witte uien uit Mexico. Dit leidt tot een krapper aanbod en hogere prijzen voor witte uien. Het koudere weer heeft ook invloed gehad op het gebruik van flatbeds voor transport, waardoor er minder vrachtwagens beschikbaar zijn.

John Vlahandreas van Wada Farms in Salem, Oregon, merkt op dat de vraag in de regio Washington/Oregon/Idaho boven het normale niveau ligt, met stijgende prijzen voor zowel rode als gele uien. Het aanbod van witte uien is bijna op, terwijl de marktvraag voor de overige uiensoorten actief blijft. Exportactiviteiten hebben de markt een impuls gegeven, hoewel de stijgende prijzen mogelijk exportkopers kunnen afschrikken. Er zijn bovendien transportproblemen ontstaan door vertragingen als gevolg van het weer.

Rick Greener van Greener Produce in Ketchum, Idaho, meldt een goede vraag in de staten Idaho, Washington, Oregon, Utah, North Dakota en Michigan. De verwachting van hogere vrachtkosten heeft geleid tot een vroegere opstart van de bedrijfsactiviteiten. De kwaliteit blijft goed, met een gestage aanvoer van verschillende uiensoorten, waaronder kleine uien, Cipollini's en pareluien.

Chuck Hill meldt dat zowel Mexico als de Rio Grande Valley hun uienaanplant hebben afgerond, hoewel de watervoorziening in de VS onzeker blijft. David DeBerry wijst ook op de voltooide aanplant in Tampico en de bijna voltooide aanplant in de Rio Grande Valley, maar maakt zich zorgen over een kleiner areaal door watertekorten.

Bron: Onion Business

Publicatiedatum: