Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland uienseizoen van start met veranderingen in areaal gele en rode uien

De eerste uien van het nieuwe seizoen zijn op de markt gekomen. De kortdag-uien uit Japan worden nu gebruikt voor de lokale consumptie en voor verzending naar de Stille Zuidzee-eilanden, terwijl de opgeslagen oogst bijna op is en binnen 3-4 weken ten einde zal lopen.

In de regio Pukekohe gaan de belangrijkste exportgewassen, zowel gele als rode uien, goed. In sommige gebieden is men inmiddels begonnen met irrigatie. De lange uien uit Pukekohe worden naar verwachting binnen de komende 6-8 weken gerooid en gedroogd, en de oogst zal midden januari beginnen. De export zal kort na de start van de oogst volgen.

Het areaal dat in Nieuw-Zeeland aan gele uien is gewijd, is met 348 hectare afgenomen tot in totaal 4.042 hectare, wat neerkomt op een vermindering van 8%. Daarentegen is het areaal voor rode uien met 89 hectare toegenomen, tot een totaal van 650,2 hectare, wat een stijging van 15% betekent.

Hoewel het nog te vroeg is om de kwaliteit of uiteindelijke opbrengsten te voorspellen, kunnen de optimale omstandigheden leiden tot een normale exportoogst. De uiensector verwelkomde onlangs Ina Jansen, een bekende van Gills Onions en vertegenwoordiger van Zwiebel Jansen GmbH, een Duits uienverwerkingsbedrijf dat zich specialiseerde in het schillen van uien, samen met haar collega's uit Duitsland.

Bron: Onion Business

Publicatiedatum: