Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense uienteler investeert in moderne bewaarcellen

Kishchentsi Fruits is een bekende en ervaren teler van groenten in Oekraïne die al enkele jaren actief is in het centrale deel van Oekraïne, in de regio Cherkasy. Het bedrijf had al 5 bewaarruimtes voor uien met een capaciteit van ongeveer 7.000 ton. In het seizoen 2024 besloot het bedrijf een nieuwe moderne opslagfaciliteit te bouwen.

Uien zullen worden opgeslagen in een ruime kamer met een capaciteit van 2.600 ton, uitgerust met geavanceerde ventilatieapparatuur, van de nieuwste generatie, uit Nederland. Daarnaast is er de mogelijkheid om het product na het laden te drogen met behulp van kachels.

"Dit is de optimale oplossing als de producten nat worden geladen voor opslag, een aanzienlijke hoeveelheid uitlopers hebben, of als de externe omstandigheden een snelle droging van de ui niet toelaten vanwege de inlaat van buitenlucht en de uitwisseling daarvan in de kamer. In zulke gevallen moeten heaters worden gebruikt," aldus Oles Kapitanchuk, directeur van Tolsma Technik LLC. Er zijn niet veel vergelijkbare oplossingen in Oekraïne. Er is echter een vergelijkbaar systeem in de regio Cherkasy dat al vele jaren goed werkt.

Het aangeschafte systeem kostte het teeltbedrijf ongeveer €250.000. Deze investering werd gedaan door Kishchentsi Fruits zonder gebruik te maken van externe financiële middelen. Omdat het bedrijf al beschikt over een sorteer- en verpakkingslijn, was deze apparatuur niet nodig voor hun nieuwe pakstation.

Bron: www.agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: