Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense uienprijzen +33%

Deze week hebben Oekraïense telers de groothandelsprijzen voor uien kunnen verhogen, zoals analisten van EastFruit meldden. Het is belangrijk om op te merken dat de vraag in dit segment vrij hoog blijft. De meeste teeltbedrijven zijn echter al klaar met oogsten, waardoor de aanvoer van op het veld geteelde producten sterk is gedaald.

Momenteel variëren de uienprijzen in Oekraïense teeltbedrijven van 10-15 UAH/kg (€0,22-0,33/kg), afhankelijk van de kwaliteit en het volume van de aangeboden partijen groenten. De huidige prijzen liggen gemiddeld 16% hoger dan eind vorige week. Ondertussen is het aanbod van uien van hoge kwaliteit op de markt vrij beperkt, omdat veel teeltbedrijven blijven afzien van de verkoop van dit product.

In het huidige seizoen melden Oekraïense telers een hoger percentage ondermaatse producten in het uiensegment als gevolg van de slechte weersomstandigheden tijdens de zomer. Bijgevolg meldden verschillende teeltbedrijven wijdverspreide bacteriële ziekten als gevolg van de verhoogde vochtigheid tijdens de oogst. Tegelijkertijd worden handelsbedrijven die uien kopen voor opslag geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen bij het verkrijgen van de nodige partijen producten van aanvaardbare kwaliteit.

Op dit moment liggen de uienprijzen in Oekraïne al gemiddeld 33% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Bovendien zijn de meeste grote teeltbedrijven van plan om de prijzen voor kwaliteitsproducten verder te verhogen als de huidige verkoopcijfers gehandhaafd blijven.

Bron: www.east-fruit.com

Publicatiedatum: