Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
25 jaar Integrow

"Minder en kleinere uien verwacht uit Nieuw-Zeeland"

De Nieuw-Zeelandse teler en exporteur Integrow viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Het bedrijf exporteert jaarlijks 30.000 ton uien, appelen, pompoenen, kersen, avocado's, citrus en wortelen naar markten over de hele wereld.

"Integrow is een bedrijf dat draait om het telen van groenten en fruit, maar ook om het ontwikkelen van onze mensen, ons personeel. Dit heeft de afgelopen 25 jaar een grote groei doorgemaakt, waardoor we nu jaarlijks 30.000 ton producten exporteren. We zijn er trots op dat we in de afgelopen 25 jaar veel telers en kopers hebben behouden en dit is een bewijs van onze medewerkers die zich bewust zijn van de noodzaak om op lange termijn samen te werken en zoals we zeggen 'werken met gelijkgestemden'", aldus Phil Bird, Managing Director bij Integrow.

Een van de belangrijkste exportproducten van Integrow zijn uien, geteeld in Pukekohe, Manawatu, Hawkes Bay, Canterbury.

"Vorig jaar was een uitdagend jaar vanwege de hoge opbrengsten en het seizoen op de EU-markt verliep niet zoals verwacht. Toch zijn we erin geslaagd om de uien van onze telers tegen een eerlijke waarde te verkopen en onze telers waren tevreden met het eindresultaat. Onze exportvolumes waren normaal en de kwaliteit was erg goed. We krijgen altijd verschillende maten van de velden, zodat we uiteindelijk alle maten hebben die naar alle markten gaan. We waren blij dat we een aantal nieuwe markten konden openen voor Nieuw-Zeelandse uien en zien deze nieuwe markten als een goede groei voor de komende jaren, wat veelbelovend is."

De belangrijkste Aziatische markten voor uien zijn Indonesië, Japan, Maleisië en Taiwan. "Heel Azië was een uitdaging, maar al het volume van onze telers werd geëxporteerd."

"Op de binnenlandse markt is er nog maar weinig voorraad. De meeste internationale kopers kopen nu uien van het noordelijk halfrond, maar ik zie een tekort aan grotere uien."

Ondanks een natte maanden juni en juli is de hele nieuwe uienproductie geplant, maar augustus en september waren droog, waardoor alle eindgewassen konden worden geplant.

"Vooruitkijkend naar het nieuwe seizoen voorspellen we minder volume uit Nieuw-Zeeland. Misschien 5-10% minder geplant, maar de belangrijkste reden hiervoor is dat er meer uien van het ELK/PLK-type zullen worden geplant en minder hybride variëteiten, waardoor de opbrengsten kleiner zullen zijn. Daarom zou het uiteindelijke volume uit Nieuw-Zeeland 20-25% lager kunnen zijn voor 2025 vergeleken met 2024. De markt voor 2025 zou dus begin volgend jaar kunnen veranderen in een zeer goede markt, aangezien veel landen moeite hebben om goede gewassen te telen door de wereldwijde weersomstandigheden. Dit maakt ons werk spannend, want kansen liggen altijd om de hoek en we staan klaar om in te spingen," besluit Bird.

Voor meer informatie:
Kirsty Randell
Integrow
Tel: +64 27 845 6500
[email protected]
www.integrow.co.nz

Publicatiedatum: