Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kandahar exporteert meer dan 9.500 ton uien naar India en Pakistan

Vanuit Kandahar is onlangs 9.500 ton uien, met een marktwaarde van meer dan twee miljoen dollar, geƫxporteerd naar India en Pakistan, wat een opmerkelijke ontwikkeling is in de handel van de regio. De Kamer van Koophandel en Investeringen van Kandahar is actief op zoek naar mogelijkheden om de export van land- en tuinbouw te vergroten en zo de aanwezigheid van de provincie op de internationale markten te versterken. Abdul Baqi Bina, de afgevaardigde van de Kamer, benadrukte de succesvolle export van uien en de inspanningen om de exportbestemmingen van Kandahar te diversifiƫren.

Lokale telers, zoals Mohammad Younis en Abdul Rahman, benadrukten het belang van internationale markten voor hun producten en de economische voordelen van het exporteren van uien van hoge kwaliteit. Het ministerie van Landbouw van Kandahar gaf inzicht in het agrarische landschap en meldde dat er uien worden verbouwd op 1.900 hectare, met een verwachte opbrengst van 68.000 ton dit jaar. Deze gegevens tonen de sterke landbouwsector van de provincie en het potentieel ervan om via export bij te dragen aan de economie.

Bron: Tolo News

Publicatiedatum: