Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India lanceert Kanda Express voor levering van 1.600 ton uien

De Indiase regering heeft de Kanda Express trein van Nashik naar Delhi in gebruik genomen om aan de vraag naar uien voor Diwali, het feest van het licht, te voldoen. Volgens Nidhi Khare, minister van Consumentenzaken, zal deze speciale trein op de 20e van deze maand de nationale hoofdstad bereiken en 1.600 ton uien vervoeren. De zending zal vervolgens worden toegewezen aan verschillende grossiers in Delhi-NCR. Khare noemde ook plannen om de Kanda Express dienst uit te breiden naar Lucknow, Varanasi en regio's in het noordoosten.

Naast de treindienst zijn er gesprekken gaande met e-commerce platforms en retailketens om de distributie van uien naar de retail te vergemakkelijken. Om de levering verder te vergemakkelijken, zullen 1.000 mobiele bestelwagens worden ingezet om gesubsidieerde uien op retailmarkten te distribueren. Anice Joseph Chandra, Managing Director van de National Cooperative Consumers' Federation of India Limited (NCCF), verklaarde in een gesprek met Akashwani News dat deze zending tot 50 procent van de dagelijkse vraag naar uien in Delhi zou kunnen dekken.

Bron: News on AIR

Publicatiedatum: