Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

40-ft container met gesmokkelde uien uit China in beslag genomen op de Filipijnen

De voortdurende samenwerking tussen het Bureau of Plant Industry en het Bureau of Customs heeft geleid tot de inbeslagname van een 40-ft container gevuld met verse gele uien met een waarde van ongeveer 3,5 miljoen peso (55.875 euro). De lading was geïmporteerd uit China door JRA en Pearl Enterprise.

De container arriveerde in de haven van Manilla aan boord van het schip Green Pacific in juli, toen de minister van Landbouw Francisco P. Tiu Laurel, Jr. de BPI opdracht gaf om de afgifte van vergunningen voor de import van uien op te schorten.

Na verificatie via het Inward Foreign Manifest verzocht BPI-Plant Quarantine Service in Manila's South Harbor het BOC om een bevel tot inbeslagname en vasthouding om de inhoud van de container te inspecteren. De inspectie leverde 25.000 kilo verse gele uien op.

"Het is onmogelijk dat deze zending uien is geïmporteerd met behulp van een SPIC, omdat we pas eind augustus sanitaire en fytosanitaire importvergunningen hebben afgegeven," zei BPI-directeur Gerard Glen Panganiban. "We blijven standvastig in onze steun aan de onlangs ondertekende Anti-Agricultural Economic Sabotage Act. We hopen dat deze inbeslagnames dienen als waarschuwing voor gewetenloze handelaren en bedrijven dat het ministerie en BPI zich volledig inzetten om deze illegale handelspraktijken, die niet alleen de volksgezondheid in gevaar brengen, maar ook het levensonderhoud van onze telers ondermijnen, hard aan te pakken."

Op 3 oktober 2024 overhandigden BPI- en BOC-functionarissen onder leiding van respectievelijk directeur Panganiban en districtcollecteur Rizalino Jose C. Torralba van de haven van Manilla de in beslag genomen container. Ze werden vergezeld door Assistant Director for Regulatory Services Ruel C. Gesmundo, NPQSD Chief Joan May Tolentino, PQS-South Harbor, Port of Manila Area Manager Henrick B. Exconde en leden van het DA-Inspectorate and Enforcement (DAIE) Team. Hiermee benadrukte de regering het belang van strikte implementatie van regelgeving om de Filipijnse land- en tuinbouw te beschermen.

Voor meer informatie:
Department of Agriculture
Elliptical Road, Diliman,
Quezon City, 1100, Filipijnen
Tel: +63 2 8928 8741
[email protected]
www.da.gov.ph

Publicatiedatum: