Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onkruidenonderzoek Uireka

"Of en hoe kan Fusarium onkruid besmetten?"

Een BSc-student, die zijn thesiswerk bij Uireka doet, onderzoekt of en hoe Fusarium oxysporum f.sp. cepae onkruiden kan besmetten, zo schrijft Uireka.

Zo zijn er op een besmet perceel tientallen planten verzameld om te kijken of deze de besmetting al in het veld hebben opgelopen. Daarnaast zijn er 12 plantensoorten verzameld die allemaal apart in potten en zakken zijn gedaan om besmet te worden met een hoge dosis van het pathogeen. Daarna zijn deze potten en zakken in een tunnelkas gezet totdat er verschijnselen optraden of totdat deze na 6-8 weken, zonder optreding van symptomen, bemonsterd moesten worden.

Momenteel liggen er honderden monsters in het lab voor verdere analyse. "De analyse voeren we o.a. uit met de eerder ontwikkelde DNA-gebaseerde TagMan test. Zodra de resultaten binnen zijn zullen we deze communiceren via de nieuwsbrief en op de website."

Bron: Uireka

Publicatiedatum: