Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen in Oekraïne dalen door groter aanbod en minder vraag

Volgens de dagelijkse monitoringgegevens van het EastFruit-project zijn de uienprijzen in Oekraïne deze week geleidelijk gaan dalen. Telers melden een merkbare verzwakking van de vraag naar dit product, terwijl het aanbod op de markt geleidelijk toeneemt door de lopende oogstactiviteiten in de centrale en westelijke regio's van het land.

Vanaf deze week bieden telers uien in partijen aan tegen 8-14 UAH/kg (€0,17-0,31/kg), wat gemiddeld 11% goedkoper is dan aan het einde van de vorige werkweek.

Experts schrijven de prijsdaling toe aan een grotere beschikbaarheid van producten van gemiddelde en lage kwaliteit op de markt. Ongunstige weersomstandigheden in Oekraïne tijdens de zomermaanden van dit jaar leidden tot een verslechtering van de kwaliteit van groenten. Bovendien tastten aanhoudende regens tijdens de oogstperiode de kwaliteit van de oogst verder aan, waardoor veel van de producten ongeschikt werden voor langdurige opslag. In een poging om deze uien snel te verkopen, hebben telers vaak gemeld dat ze hun verkoopprijzen hebben verlaagd. Ondertussen komen uien van hoge kwaliteit nog maar zelden op de markt omdat telers ze liever opslaan in afwachting van hogere prijzen.

Opgemerkt moet worden dat de prijs van uien in Oekraïne op dit moment nog steeds gemiddeld 15% hoger ligt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bron: East Fruit

Publicatiedatum: