Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India pakt stijgende uien- en tomatenprijzen aan

Als reactie op de recente stijging van de uien- en tomatenprijzen op de Indiase markt heeft de deelstaatregering een strategie gelanceerd om deze essentiële groenten tegen gereduceerde prijzen aan te bieden via Rythu Bazaars.

Het besluit komt na een aanzienlijke stijging van de prijzen, waarbij uien opliepen tot 55 à 70 roepies per kilo en tomaten tot 90 roepies per kilo. Minister van Landbouw Atchennaidu kwam bijeen met ambtenaren van de tuinbouw- en marketingafdelingen om de situatie te beoordelen, wat resulteerde in richtlijnen om de prijzen te stabiliseren op Rythu Bazaars in 13 districten.

Tomaten zullen worden geprijsd voor Rs 50 per kilo, terwijl uien verkrijgbaar zullen zijn voor Rs 40 tot Rs 45 per kilo. Het initiatief omvat rechtstreekse inkoop van deze groenten bij telers om de prijsstijging te verzachten. Ambtenaren hebben plannen om 135.000 kg tomaten en 21.000 kg uien te kopen voor distributie. "De prijzen van deze twee essentiële groenten zullen betaalbaar zijn," bevestigde Atchennaidu.

[100 Rs = € 1,08]

Bron: Indian Express

Publicatiedatum: