Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Impuls voor precisielandbouw door nieuwe leeromgeving voor boeren

VDBorne Campus introduceert de Smart Farming Academy, een online leeromgeving voor boeren die slimmer willen telen. Met meer dan 10 jaar ervaring in precisielandbouw wil aardappelteler Jacob van den Borne andere boeren inspireren om in actie te komen en zijn opgedane kennis delen. Door middel van interactieve modules, webinars en praktijkdagen leren boeren technologie optimaal in te zetten. Het doel bestaat niet alleen uit hogere opbrengsten en lagere kosten, maar ook een duurzamere bedrijfsvoering die toekomstbestendig is, aldus de campus.

Een nieuw tijdperk
Technologie en data worden steeds bepalender om succesvol te boeren. De Smart Farming Academy heeft daarom als doel om boeren te ondersteunen in deze transitie naar precisielandbouw. Door middel van e-learnings leren boeren over smart farming waar en wanneer het hen uitkomt. Hierin worden praktische kennis en tools aangereikt, waar zij direct zelf mee aan de slag kunnen.

Tijdens interactieve webinars worden deelnemers in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen, bijvoorbeeld over wat zij zelf hebben ervaren bij toepassing. Daarnaast zijn er aanvullende velddagen op locatie bij de VDBorne Campus. Daar kan men precisielandbouw in de praktijk ondervinden en onderling ervaringen uitwisselen met andere agrariërs.

Relevantie van precisielandbouw
Niet alleen vergroot een boer zijn opbrengsten met behulp van precisielandbouw, ook de verspilling van bijvoorbeeld bemestingsmiddelen wordt verminderd, zo stellen ze. Daarmee zijn agrarische bedrijven in staat om een duurzaam en kostenbesparend bedrijfsmodel te creëren.

"Bovendien is precisielandbouw ook voor de gebiedsgebonden aanpak van provincies belangrijk. Het stelt boeren namelijk in staat om landbouwactiviteiten nauwkeurig af te stemmen op lokale milieu- en klimaatomstandigheden. Door gebruik te maken van technologieën zoals sensoren en satellietdata kunnen boeren hun input van meststoffen, water en bestrijdingsmiddelen optimaliseren. Dat is cruciaal voor het behalen van doelstellingen omtrent stikstofreductie en waterbeheer."

Seizoensgebonden aanpak
Aansluitend op de jaarlijkse precisielandbouwcyclus, worden per seizoen nieuwe modules van de Smart Farming Academy aangereikt met de precisietechnieken voor die periode. "Bijvoorbeeld, deelnemers leren variabele planttechnieken te optimaliseren, de werking van precisie-irrigatie te begrijpen, en hoe gewasbescherming efficiënter kan worden toegepast. Iedere module biedt praktische kennis die direct toepasbaar is op het veld. Deze praktijkgerichte aanpak stelt deelnemers in staat op het juiste moment, op de juiste plek, de juiste teeltmaatregelen te nemen."

Toegankelijk voor iedereen
De Smart Farming Academy is merkonafhankelijk. Dat betekent dat je geen producten van bepaalde merken nodig hebt voor het toepassen van de opgedane kennis. Precisielandbouw is relevant voor alle sectoren, van akkerbouw tot boomteelt.

De eerste modules van de Smart Farming Academy zijn nu beschikbaar. "Deze bestrijken een introductie in de jaarlijkse precisielandbouwcyclus en de eerste stappen die boeren in de winter kunnen zetten. We nodigen boeren uit om deel te nemen en samen te werken aan de toekomst van de landbouw."

Tijdelijk gratis toegang
De toegang tot de VDBORNE Campus Academy kost normaal € 50,- per jaar. Tijdelijk stelt de VDBorne Campus de lidmaatschappen gratis ter beschikking. Aanmelden kan via: https://www.vdbornecampus.com/web/signup

Voor meer informatie:
VDBORNE Campus
[email protected]
www.vdbornecampus.com

Publicatiedatum: