Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen dalen in Pune

De aankomst van nieuwe rode uien op de Market Yard in Pune (India) heeft geleid tot een neerwaartse trend in de uienprijzen, die eerder escaleerden als gevolg van een aanbodtekort. Deze instroom van de oogst van het nieuwe seizoen biedt enige verlichting van de prijzen, vooral voor de oude voorraad, door de beschikbaarheid in zowel de groot- als detailhandel te verbeteren.

De uienprijzen stegen al weken door schade aan de gewassen in zuidelijke Indiase staten, waardoor de vraag naar uien uit Maharashtra en Madhya Pradesh toenam. De recente ontwikkelingen hebben de stijgende prijzen op de groothandelsmarkt gestabiliseerd.

Op de markt is de groothandelsprijs van bewaaruien met 6 Rs gedaald van 44-48 Rs per kilo naar 35-42 Rs per kilo. Door de nieuwe oogst liggen de groothandelsprijzen voor verse uien tussen de Rs 20 en Rs 35 per kilo, afhankelijk van de kwaliteit.

Dergelijke aanpassingen hebben ook invloed gehad op de retailprijzen, waarbij uien die werden verkocht voor Rs 70 tot Rs 80 per kilogram nu verkrijgbaar zijn voor Rs 50 tot Rs 60 per kilogram.

Market Yard ontving een toename in uienleveringen, van 70 vrachtwagens afgelopen zondag naar 100 vrachtwagens, waaronder 10 vrachtwagens met nieuwe uien. Er zijn verse uien aangekomen uit Hubli in Karnataka en Purandar taluka in Maharashtra. De verwachte gunstige weersomstandigheden zullen naar verwachting binnenkort meer uien van hoge kwaliteit op de markt brengen.

Handelaren, aangemoedigd door het toegenomen aanbod, zijn begonnen met het vrijgeven van bewaaruien op de markt, wat bijdraagt aan de prijsverlaging. Balasaheb Rakshe, een bekende uienhandelaar op Market Yard, merkte op: "De aankomst van nieuwe uien is begonnen en dit zal de komende dagen toenemen, wat waarschijnlijk zal leiden tot verdere prijsdalingen."

Bron: The Bridge Chronicle

Publicatiedatum: