Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
26 september 2024

Update uienmarkt VS

Ondanks kleinere maten in een iets beperktere uienoogst, die komend weekend wordt afgesloten, meldt Doug Bulgrin van Gumz Farms dat de afzet in het Amerikaanse Wisconsin redelijk vlot loopt en de prijzen stabiel blijven.

Ook biologische uien hebben volgens Brad Sumner van Pacific Coast Trading (Portland) stabiele prijzen. Verschillende regio's zijn aan het oogsten en verpakken.

Steve Baker van Baker & Murakami Produce (Ontario) geeft het over een recente vertraging in de vraag, die hij toeschreef aan de huidige prijsstrategieën die van invloed zijn op de voorkeuren van kopers. De focus blijft liggen op de oogst en opslag.

John Vlahandreas van Wada Farms (Oregon) benadrukt de goede kwaliteit in de regio Washington/Idaho-Eastern Oregon. Maar het is afwachten wat de opslagcapaciteit is en wat de markt doet, want het areaal is uitgebreid en er is onlangs een storm geweest. Vlahandreas noemt ook toegenomen exportmogelijkheden, vooral voor Washington, als gevolg van een mislukte oogst in Taiwan.

Rick Greener van Greener Produce (Idaho) meldde aan het begin van de week een sterke vraag naar alle kleuren en maten, met een opmerkelijke voorkeur voor extra grote uien. Met aanvoer uit Idaho-Oregon, Utah, Washington, Mexico en Michigan is het aanbod groot. Vooral de uien in Michigan laten een goede kwaliteit zien. Greener had het ook over een pauze in de import uit Spanje vanwege mogelijke havenstakingen.

David DeBerry van Southwest Onion Growers (Texas) meldt een vlotte oogst door gunstige weersomstandigheden en een vlekkeloos transport. Ook Chuck Hill van The Onion House deelt mee dat zijn teler in Colorado geen problemen ondervindt en dat het seizoen in Utah naar verwachting over een paar weken zal beginnen. De eerste zendingen van bewaaruien worden begin oktober verwacht.

Bron: Onion Business

Publicatiedatum: