Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oman lanceert initiatief voor uienteelt om import terug te dringen

In een poging om de voedselzekerheid te verbeteren en de lokale landbouwproductie te verhogen, heeft het ministerie van Landbouw in Oman een nieuw project gestart voor de uienteelt. Het project beslaat meer dan 20 ha in de provincie Dhank, gelegen in het gouvernement Dhahirah. Dit project wordt gefinancierd door het Landbouw- en Visserijontwikkelingsfonds en heeft als doel de afhankelijkheid van het sultanaat van geïmporteerde uien te verminderen. Volgens de overeenkomst zal het ministerie zowel technische als financiële steun verlenen om de teelt van rode uien met behulp van geavanceerde landbouwpraktijken te bevorderen.

Deze inspanning maakt deel uit van een grotere samenwerking met het ministerie van Huisvesting en Stedelijke Planning om een uienteeltproject op te zetten op 400 ha in het gouvernement Dhahirah. Het project, dat naar verwachting jaarlijks ongeveer 700 ton rode uien zal opleveren, moet voorzien in de behoeften van de lokale markt en de import verminderen.

Eng Salem bin Ali al Amrani, de directeur-generaal van Landbouw in Dhahirah, zei dat het project in lijn is met de doelstellingen van Oman Vision 2040 om de zelfvoorziening in essentiële gewassen zoals uien te versterken. Adel bin Nasser al Hasani, van Dhank Agricultural Production and Marketing Company, sloot zich aan bij het gevoel van wederzijdse betrokkenheid bij het vergroten van de binnenlandse voedselproductie en het versterken van de rol van de particuliere sector in de landbouw.

Met meer dan 3.600 ha toegewezen voor de uienteelt in 2022, wat bijna 15.000 ton oplevert en 14% van de nationale vraag naar uien dekt, is het Dhank project klaar om deze cijfers verder te verhogen en de afhankelijkheid van import te verminderen.

Bron: Muscat Daily

Publicatiedatum: