Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stijging uienprijs in Bengaluru door zorgen over aanbod

In Bengaluru, de hoofdstad van de Indiase staat Karnataka, zijn de uienprijzen gestegen, eerst tot 50 Rs per kg en nu tot 60 à 70 Rs per kg. Deze escalatie houdt verband met een verminderd aanbod, voornamelijk als gevolg van overvloedige regenval in Karnataka, wat een negatieve invloed heeft op de teelt van uien. Voorheen was de staat voor zijn uienvoorziening afhankelijk van Noord-Karnataka, maar de recente weersomstandigheden hebben schade toegebracht aan de gewassen. Daarom richt de markt zich nu op Pune, Maharashtra, voor zijn uienaanbod.

Marktspeculanten suggereren een mogelijke prijsstijging nu het Dasara festival nadert. Naast uien zijn ook de prijzen van knoflook gestegen tot boven de 400 Rs per kg, wat een verdere financiële druk legt op consumenten die al worstelen met de stijgende kosten van essentiële voedingsmiddelen.

[100 Rs = €1,07]

Bron: Public TV English

Publicatiedatum: