Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

20 miljoenste zak met uien gestapeld bij Gebr. Boone

Tholen - Woensdag werd een heugelijk feit gevierd bij uiensorteer- en pakstation Gebr. Boone uit Oostdijk. De oudste palletiseermachine van Verbruggen Palletizing Solutions, inmiddels goed voor twintig dienstjaren, had namelijk de mijlpaal van 20 miljoen verwerkte zakken aangetikt. Reden voor Rutger Verbruggen om met een taart en kratje Westmalle naar Zeeland af te reizen.

"We hebben al jaren een mooie samenwerking met de familie Boone, eerst deed mijn vader Alex al zaken met Foort en inmiddels ben ik als vertegenwoordiger van de tweede generatie het vaste aanspreekpunt. We zijn natuurlijk allebei familiebedrijven en dat klikt", vertelt Rutger Verbruggen. Dat beaamt Foort Boone: "We hebben in die twintig jaar nooit aan een andere machine gedacht. Hoewel de palletizers tegenwoordig behoorlijk gemoderniseerd zijn, weet je alles van de machine!"

"We hebben nooit problemen met de machine gehad. Het is inmiddels een oud baasje, maar hij functioneert nog prima. Je gaat je machine door de jaren heen natuurlijk ook goed kennen en je moet hem op zijn tijd een beurtje geven, maar we hebben er in al die jaren eigenlijk nooit trammelant mee gehad. Het voordeel met die oude machines is dat er weinig poespas aanzit. Het is in die zin een eenvoudige machine, maar dat ben ik zelf ook", lacht de uienverpakker.

"Machine voor de klusjes"
Inmiddels draaien bij Gebr. Boone drie palletiseermachines van Verbruggen. De nieuwste machines zijn inmiddels flink gemoderniseerd op zowel het uiterlijk als 'onder de motorkap'. "De andere twee machines draaien continu 25 kg zakken. Met deze machine draaien we vooral de 5, 10 en 15 kilo's. Het is een machine voor de klusjes, maar hij draait hele dagen en laat ons nooit in de steek. Ik verwacht dan ook wel dat we nog een aantal jaren met deze palletiseermachine vooruit kunnen."

"Deze machine is nog niet helemaal van het eerste uur, maar kan zeker nog een paar jaar mee", beaamt Rutger. "Voor die tijd was de palletiseermachine echt revolutionair. In twintig jaar is er veel veranderd en de nieuwste machines kunnen een stuk sneller stapelen en zien er optisch ook een stuk mooier uit, maar we hebben nog best veel machines van deze generatie in het land draaien. Het is net als een auto, als je er goed voor zorgt, dan kun je er lang mee doen."

"We hebben het momenteel hartstikke druk. De vraag naar uien komt vanuit tal van landen, dus we kunnen volop draaien met de machine", vertelt Foort. Of de machine ook een volgend jubileum haalt, moet blijken. Deze taart ging er bij het personeel van Gebr. Boone goed in. "En ik verkoop Foort natuurlijk graag een machine om de kratjes Westmalle te stapelen", besluit Rutger lachend.

Voor meer informatie:
Foort Boone
Gebr. Boone
Lavendeldijk 3a
4415 AJ Oostdijk
Tel: 0113-501270
[email protected]
www.gebrboone.nl

Rutger Verbruggen
Verbruggen Palletizing Solutions
+31 527 62 02 32
[email protected]
www.verbruggen-palletizing.com