Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen importeert 2.000 ton gele uien

In reactie op een tekort heeft de Filipijnen minstens 2.000 ton geïmporteerde gele uien ontvangen om de marktprijzen te stabiliseren. Francisco Tiu Laurel Jr., minister van Landbouw, maakte deze ontwikkeling bekend tijdens een forum van de Makati City Business Club. Hij benadrukte dat de nodige importvergunningen zijn afgegeven. Dit initiatief zal naar verwachting tot het einde van het jaar duren om aan de vraag te voldoen.

Volgens een ontwerpmemorandum van het Bureau of Plant and Industry (BPI) in augustus bedroeg de bestaande voorraad verse rode uien 135.551,40 ton, wat naar verwachting voldoende is om aan de lokale vraag te voldoen tot maart 2025. De voorraad gele uien daarentegen was slechts 3.296,50 ton, genoeg tot 25 augustus. Dit leidde tot de goedkeuring van de import van 16.000 ton gele uien. De BPI heeft aangegeven dat sanitaire en fytosanitaire importvergunningen zullen worden verleend voor deze import, vooral gezien de verwachte stijging van de vraag tijdens de feestdagen.

De huidige voorraden per 9 augustus bevatten 99.512,10 ton rode uien en 1.624,31 ton gele uien. De retailprijzen voor lokale rode uien variëren van P75 tot P150 (€1,21-2,42) per kilo, en voor gele uien van P100 tot P150 (€1,61-2,42) per kilo, volgens de laatste gegevens van het ministerie van Landbouw.

Bron: Daily Tribune

Publicatiedatum: