Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uientekort verwacht in Pakistan

Pakistan kan binnenkort een tekort aan uien ervaren door aanhoudende problemen met de import uit Afghanistan. Volgens mediabronnen ondervinden handelaren in Chaman belemmeringen bij de invoer van uien uit Afghanistan, ondanks dat ze voldoen aan belasting- en accijnsverplichtingen. Douanebeambten bij Garang Check Post en Shela Bagh Check Post zouden vrachtwagens met uien en druiven tegenhouden en 5.000 Rs extra vragen voor inklaring.

Handelaren hebben de regering dringend verzocht om in te grijpen om de import van uien te vergemakkelijken. De handelsdynamiek tussen Pakistan en Afghanistan, vooral met betrekking tot uien en andere landbouwproducten, wordt momenteel belemmerd door de onzekere grenssituatie. Uien kosten in Pakistan momenteel ongeveer 200 Rs per kg, en een aanhoudende importstop zou de prijzen aanzienlijk kunnen verhogen. Het alternatief om uien uit India te importeren via de Wagah-grens is momenteel niet haalbaar door de diplomatieke spanningen tussen de twee landen.

Bron: MM News

Publicatiedatum: