Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen in Lasalgaon aangepast na beleidswijzigingen

Het Lasalgaon Agriculture Produce Market Committee (APMC), een van de belangrijkste groothandelsmarkten voor uien in India, heeft een stijging van de uienprijzen ervaren na recente beleidsaanpassingen door de regering van de Unie. De beslissing van de regering om de minimum exportprijs (MEP) af te schaffen en de exportheffing met 50% te verlagen, heeft direct invloed gehad op de marktdynamiek.

Volgens bronnen steeg de gemiddelde uienprijs in Lasalgaon APMC met 433 Rs per kwintaal. Deze prijsstijging volgde op de beleidswijzigingen van de regering, die gericht zijn op het hervormen van het exportlandschap voor uien.

Balasaheb Kshirsagar, voorzitter van Lasalgaon APMC, sprak zich uit over de beleidswijziging: "De afschaffing van de MEP is zeker een positieve stap. De markt lijkt iets te zijn gegroeid. We zijn van mening dat er geen exportverbod zou moeten zijn, omdat het opleggen en opheffen van dergelijke maatregelen de markt beïnvloedt. Nu de MEP is afgeschaft, raken de uien van de telers op." Hij merkte ook op dat er onduidelijkheid bestaat over de precieze omvang van de verlaging van de exportheffing, of deze nu 20% of 40% is.

Op de markt arriveerden zaterdag 425 voertuigen met een totaal van 5.182 kwintalen uien, met prijzen variërend van Rs 3.700 tot Rs 4.951 per kwintaal, en een gemiddelde prijs van Rs 4.700 per kwintaal. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van vrijdag, toen 302 voertuigen 3.736 kwintalen aanleverden met een gemiddelde prijs van Rs 4.267 per kwintaal. De beslissing van de regering om de exportheffing op uien te halveren, van 40% naar 20% met ingang van 14 september, lijkt een strategische zet in de aanloop naar de komende parlementsverkiezingen in Maharashtra en Haryana.

[1 kwintaal = 100 kg]
[1000 Rs = €10,73]

Bron: Business Standard

Publicatiedatum: