Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase regering onderzoekt onregelmatigheden bij inkoop van uien

Naar aanleiding van beschuldigingen van corruptie bij de uieninkoop door de National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India (Nafed), heeft de regering een onderzoek ingesteld. Telers uit Nashik hebben hun bezorgdheid geuit over misbruik door tussenpersonen, wat leidt tot financiële discrepanties en oneerlijke behandeling.

Het besluit van de regering om een grondig onderzoek te starten werd aangewakkerd door berichten op sociale media die de corruptie aan het licht brachten. Volgens deze berichten hebben hoge regeringsfunctionarissen Nashik bezocht om de beschuldigingen te onderzoeken. Ze hebben gesprekken gevoerd met zowel telers als teeltbedrijven om te verifiëren of tussenpersonen de uienprijzen kunstmatig verhoogden voor persoonlijk gewin.

De controverse draait om de inkoopstrategieën van Nafed in het kader van het Price Stabilisation Scheme van de regering van de Unie, dat bedoeld is om een buffervoorraad van vijf lakh ton uien aan te leggen. De beschuldigingen suggereren dat uien in plaats van rechtstreeks bij telers te kopen, tegen hogere prijzen werden ingekocht via tussenhandelaren, waardoor de beoogde rechtstreekse betrokkenheid bij telers werd omzeild.

Daarnaast heeft de Maharashtra State Onion Growers Association geëist dat de praktijken van federaties en Farmer Producer Companies (FPC's) worden onderzocht. De beschuldigingen omvatten het misbruik van bankpasboekjes, landregisters en Aadhaar-kaarten voor frauduleuze inkopen. Ook zou er sprake zijn van het opslaan van goedkope uien, die later onterecht als door de overheid ingekochte voorraad worden gepresenteerd.

Dit onderzoek is bedoeld om de grieven van de telers in Nashik aan te pakken en transparantie en eerlijkheid in de inkoopprocessen van Nafed te garanderen. De uitkomst van het onderzoek wordt afgewacht, omdat het tot doel heeft de omvang van de vermeende onregelmatigheden bloot te leggen en corrigerende maatregelen te implementeren.

Bron: The Hindu Business Line

Publicatiedatum: