Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maharashtra wijst officieel op discrepantie in verzekerd uienareaal

In Maharashtra heeft het landbouwcommissariaat een aanzienlijke discrepantie vastgesteld tussen het verzekerde uienareaal en het werkelijke teeltareaal in acht districten. In een mededeling aan districtscollecteurs en landbouwambtenaren van de districten Nashik, Dhule, Ahmednagar, Pune, Solapur, Satara, Chhatrapati Sambhajinagar en Beed, heeft landbouwdirecteur Vinaykumar Awate deze kwestie aan de kaak gesteld. De gegevens geven aan dat er in deze districten 75.312 hectare uien zijn geplant, terwijl de verzekeringsaanvragen een teeltgebied van 263.136 hectare aangeven, wat neerkomt op een discrepantie van 349 procent. Deze kloof wijst op mogelijke problemen met de nauwkeurigheid van de verzekeringsclaims en kan duiden op fraude of administratieve fouten die nader onderzoek vereisen.

De premie voor een uienverzekering in Maharashtra varieert van 46.000 tot 81.422 Rs per hectare, volledig gefinancierd door de overheid op basis van de aangiften van telers, zonder achteraf controle. In de mededeling benadrukt landbouwdirecteur Vinaykumar Awate dat het verzekeren van gewassen die niet daadwerkelijk zijn geplant, een vorm van fraude is die schadelijk is voor de overheid. In de brief wordt opgeroepen tot samenwerking tussen districtambtenaren en verzekeringsmaatschappijen om de claims te verifiëren aan de hand van dorpsverslagen. Actie wordt geëist tegen degenen die valse aanvragen indienen, om de integriteit van het verzekeringssysteem te waarborgen en misbruik te voorkomen.

Bron: ThePrint

Publicatiedatum: