Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh verlaagt importheffingen op uien en aardappelen

De National Board of Revenue (NBR) van Bangladesh heeft de importheffingen op uien, aardappelen en gewasbeschermingsmiddelen verlaagd om de marktprijzen te stabiliseren. Deze fiscale aanpassing blijft van kracht tot 30 november 2024.

In een strategische zet heeft de NBR de 5,0% regulerende rechten afgeschaft die voorheen van toepassing waren op de import van uien. Bovendien heeft ze het douanerecht op uien en aardappelen herzien en verlaagd van 25 procent naar 15 procent. Daarnaast is een douanerecht van 5,0% vastgesteld voor de import van gewasbeschermingsmiddelen.

Dit besluit werd beïnvloed door oproepen van verschillende belanghebbenden en overheidsinstanties, die wezen op de nadelige gevolgen van de recente overstromingen en de verstoring van ketens als gevolg van massaprotesten van studenten. Het initiatief van de NBR is erop gericht deze gevolgen te verzachten en tegelijkertijd rekening te houden met de rol van lokale telers. De verklaring van de NBR erkent het belang van de ondersteuning van de lokale landbouw en zorgt ervoor dat de belastingverlagingen tijdelijk zijn, om te voorkomen dat de lokale teelt wordt ontmoedigd.

Met het oog op de duurzaamheid van de landbouw op lange termijn is de NBR optimistisch dat deze belastingaanpassingen zullen bijdragen aan de stabilisatie van de prijzen van uien en aardappelen op de binnenlandse markt.

Bron: The Financial Times

Publicatiedatum: