Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kartonnen verpakking voor geschoonde paarse Morado-knoflook

Tholen - Bij Handelsonderneming C.J. den Boer uit 's-Gravendeel is de nieuwe oogst paarse Morado-knoflook uit Spanje sinds afgelopen week weer beschikbaar. "We krijgen weer een kloeke, grove maat (55+) binnen, die waren de laatste maanden van het vorige seizoen lastig te verkrijgen waardoor we met een maatje kleiner genoegen moesten nemen, maar hopen we nu weer het hele jaar aan te kunnen bieden", vertelt Kees.

Den Boer richt zich sinds 2016 op de verkoop van de geschoonde paarse knoflook. Hij bedacht hiervoor een semi-gemechaniseerde oplossing om de buitenste witte vellen van de knoflook te pellen, zodat de consument goed kan zien dat het echte paarse Morado-knoflook is. "Met deze paarse knoflook kunnen we ons goed onderscheiden van de grote bulk Chinese knoflook. Het is echt een ander artikel, maar er zit ook een ander prijskaartje aan. Hoewel het Spaanse knoflookareaal afneemt, geeft onze leverancier aan een goede oogst tot zijn beschikking te hebben."

"We zien de vraag naar de Morado-knoflook de laatste jaren toenemen. Eerst werd dit product vooral opgenomen door de etnische handel, maar de laatste jaren weet ook de autochtone Nederlandse consument er goed weg mee. De gezondheidstrend, maar ook de herwaardering van het thuiskoken sinds de coronapandemie hebben daar zeker aan bijgedragen."

Kees levert de geschoonde knoflook hoofdzakelijk aan markthandelaren die met aardappelen op de markt staan. Zij leveren er vaak uien, knoflook, gember en sjalotten bij. Zo kunnen wij ze van een compleet assortiment voorzien. Zo starten we in de herfst ook weer met het leveren van gedroogde peulvruchten. Dat zijn producten die dit segment klanten er graag bij verkoopt. Het gros van de knoflook verkopen we los per 5, 10 of 20 kilo."

Nieuw is dat Den Boer dit een kartonnen doosje heeft ontwikkeld voor de verkoop van drie knoflookbollen. "Het doosje is natuurlijk recyclebaar en biedt daarnaast ook meer gelegenheid tot communicatie dan alleen een buisnetje met wijnglaslabel. We hebben het afgelopen jaar een pilot gedaan met de lokale supermarkt hier in 's-Gravendeel en dat is erg goed verlopen. Dit jaar willen we het breder uitzetten richting de supermarkten en AGF-speciaalzaken."

Voor meer informatie:
Kees den Boer
Handelsondernemng C.J. den Boer
Mijlweg 98
3295 KH 's-Gravendeel
[email protected]