Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paris Ail

Dynamische markt voor Franse gele uien

Een maand na de start van het gele uienseizoen in Frankrijk maakt Patrick Flin, manager van Paris Ail, een balans op van de markt. "De import is klaar en we zijn nu aan de slag met de vroege gele uienrassen, die over twee tot drie weken op zullen zijn. De nieuwe oogst heeft te kampen met kwaliteitsproblemen door ziekten die zijn opgedoken als gevolg van het recente slechte weer en te grote temperatuurschommelingen. Veel percelen zijn aangetast door meeldauw, wat heeft geleid tot problemen met de maatsortering. De meeste uien zijn klein gebleven."

Terwijl de start van het seizoen wat ups en downs heeft gekend op teeltgebied, is de consumptie redelijk goed geweest. "We zien een vrij levendige markt, omdat de prijzen de laatste drie maanden hard zijn gedaald. De daling begon met de massale komst van Spaanse uien op de markt in april/mei. De prijzen daalden toen tot ongeveer € 0,25-0,30 per kilo, vergeleken met een niveau van circa € 0,60 aan het einde van 2023 en het eerste kwartaal van 2024. Deze bijzonder hoge prijzen zullen bepaalde telers, zoals de Nederlandse, hebben benadeeld, waardoor zeer grote voorraden zijn ontstaan en bepaalde importlanden, zoals die in Afrika, zijn aangemoedigd om de eigen teelt te ontwikkelen."

Voor meer informatie:
Patrick Flin
Paris Ail
26 Avenue de Lorraine
CP 70112
94512 Rungis Cedex (Frankrijk)
Tel: +33 156 702 702
[email protected]

Publicatiedatum: