Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SU-Tech levert honderdste uienlader af

De Flevolandse fabrikant SU-Tech heeft recent zijn honderdste uienlader afgeleverd. Familie Hanse nam de machine in ontvangst van Wouter Schoot Uiterkamp, oprichter van SU-Tech, en dealer Bart van Engelen van Bart Agro Mechanisatie. Het gaat om een unieke dubbelzwad uienlader, op klantwens van de gebroeders gebouwd.

Wat in 2017 startte met een maatwerk uienlader voor het eigen akkerbouwbedrijf is uitgegroeid tot een gespecialiseerde machinefabrikant met focus op innovatieve machines voor uien en aardappelen. De machines van SU-Tech worden in de belangrijkste Europese uienlanden verkocht en ook daarbuiten, zoals aan bedrijven in Nieuw-Zeeland.

Dubbelzwad lader
"De honderdste machine is toevallig een van onze paradepaardjes: de dubbelzwad uienlader", zegt Schoot Uiterkamp vol trots. "Deze machine heeft twee lijnen van spijlenbanden die afzonderlijk van elkaar zijn te bedienen. Om de grote productstroom te kunnen verwerken heeft de lader een afvoer met 140 cm breedte. Daarmee is het een echte capaciteitsvreter."

Meer capaciteit bij dezelfde rijsnelheid
"We willen onze laadcapaciteit verhogen zonder dat dit ten koste gaat van de productkwaliteit", motiveert Johan Hanse de keus voor deze machine. Samen met zijn broers Ad en Henry heeft hij een akkerbouwbedrijf in Biddinghuizen en Nagele. "Door twee zwaden van de 150 cm brede bedden op te laden verhogen we de capaciteit en hoeven we niet harder te rijden. Dat komt de productkwaliteit ten goede."

Maatwerk
Het is niet de eerste dubbelzwad uienlader die SU-Tech levert, maar wel een unieke machine, legt Schoot Uiterkamp uit. "De machine heeft drie spijlenbanden per kant, die allemaal berubberd zijn en verdiepte spijlen hebben. Dat is gedaan met de productkwaliteit in het achterhoofd. De opnamemat is 75 cm breed en de tweede en derde mat 100 cm. Dankzij een extra val verbetert de zeefcapaciteit. De egelbanden hebben iets meer noppen dan standaard, wederom met het oog op kwaliteit."

Teller tikt door
In Nederland wordt SU-Tech vertegenwoordig door een zestal dealers, die zijn verspreidt over alle belangrijke uienteeltgebieden. "De teller van nieuw verkochte machines is inmiddels al veel verder dan honderd", zegt Schoot Uiterkamp. "We willen als fabrikant samen met onze dealer en de klant graag stilstaan bij dit heugelijke feit." De machine wordt gesierd met een speciale jubileumbestickering ter ere van het feit.

Gespecialiseerde laadtechniek
SU-Tech merkt dat de vraag naar gespecialiseerde uienladers toeneemt, zo getuige ook het verkoopsucces. "Akkerbouwbedrijven nemen toe in omvang en ook het areaal uien", weet Schoot Uiterkamp. "Tegelijkertijd moet in een steeds kortere periode worden gerooid en geladen, waardoor de focus meer op capaciteit komt te liggen. Uiteraard is behoud van de productkwaliteit daarbij zeer belangrijk. Het onder de duim houden van onkruid in de uienteelt is een steeds grotere uitdaging, waardoor de vraag naar machines met een egelband of doorvalmat toeneemt."

Opklapbaar
Naast de dubbelzwad uienlader kan ook de enkelzwad machine worden uitgerust met een extra opnamebek voor 150 of 225 cm spoorbreedte. Dit vraagt een relatief geringe investering, maar waarmee wel de capaciteit fors wordt verbeterd. "Nieuw dit jaar is dat deze unit – die eenvoudig is aan- en af te koppelen middels snelsluitingen – ook hydraulisch opklapbaar is op de 225 cm machine", aldus de bedenker. "Daarmee blijft de machine binnen de 3,00 meter transportbreedte. Ook de dubbelzwad machine blijft binnen de wettelijke eisen voor wegtransport."

Voor meer informatie:
SU-Tech
[email protected]
www.su-tech.nl

Publicatiedatum: