Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Landelijke Uiendag

Tholen - Traditiegetrouw was de laatste donderdag van augustus weer de Uiendag in Colijnsplaat, georganiseerd door het Uien Innovatie en Kenniscentrum (UIKC), een initiatief van Proefboerderij Rusthoeve en Delphy. Het thema was dit jaar 'doelgericht kiezen.' Veel uientelers staan dan ook voor keuzes, zo constateerde de beursorganisatie. "Blijf ik uien telen en zo ja, blijven dat dan zaaiuien en pas ik mijn teeltwijze aan om de klimaateffecten te weerstaan? Of ga ik anders telen, bijvoorbeeld op ruggen of met druppelirrigatie? Ga ik voor winteruien of kies ik tweedejaars plantuien?

Dit jaar werd er een brede Uiendag georganiseerd om over deze keuzes te praten. Naast de gebruikelijke onderwerpen rondom rassen, gewasbescherming en bemesting was er speciale aandacht voor de rassenkeuze van tweedejaarsplantuien, de aanpak van de bonenvlieg, ruggen, bedden, druppelirrigatie en fertigatie en de teelt van winteruien. Ook was er een heus Water-plein aanwezig.

Hoewel het bezoek in de ochtend echt op gang moest komen, stond het parkeerterrein in Colijnsplaat gedurende de dag toch weer behoorlijk vol. Bezoekers konden dan ook weer hun lol op op het bedrijventerrein en op het proefveld en uiteraard liet men zich de hamburgers van TOP, de mosselen van Delta Seeds Holland en het boerderij-ijs bij Visser & Visser weer goed smaken. De stemming op de uienmarkt is dan nog ver te zoeken, maar voor telers, toeleveranciers en de uieninkopers blijft de Landelijke Uiendag een uniek kennis- en netwerkevent.

Klik hier om de fotoreportage van de Landelijke Uiendag te bekijken