Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bijna geen vraag naar Egyptische uien"

Het Egyptische uienseizoen ging in april van start na een exportverbod van drie maanden. Ter herinnering: vorig seizoen waren de uienvoorraden in Egypte ontoereikend, waardoor de prijzen op de lokale markt tot ongekende hoogten stegen en de regering ingreep en de export verbood.

Volgens Mohamad Hassan, Export Manager van Al Gamal, "lijkt er dit jaar een overschot aan uien te zijn. Veel telers hebben dit jaar uien geteeld vanwege het tekort en de hoge prijzen van vorig seizoen. Het volume wordt nationaal geschat op meer dan drie miljoen ton, een miljoen ton meer dan vorig seizoen."

Tot overmaat van ramp gaan de buitensporige volumes van dit jaar gepaard met een lage vraag. "Er is bijna geen vraag naar Egyptische uien," zegt Mohamad, "en we zitten nu met een heleboel uien opgescheept. Als we Saudi-Arabiƫ als voorbeeld nemen, dat is een veilige markt die grote volumes uien uit Egypte haalt, maar dit jaar is er geen vraag vanuit deze regio."

Als gevolg daarvan zijn de prijzen gedaald ten opzichte van het vorige seizoen. Hij voegt eraan toe: "Het seizoen begon met lagere prijzen dan het vorige seizoen. Dit was geen reden tot bezorgdheid en was heel normaal, omdat het vorige seizoen uitzonderlijk was. Maar daarna gingen de prijzen alleen maar verder omlaag."

"Telers en exporteurs zijn helemaal niet tevreden met dit seizoen. En het zal eindigen met onverkochte volumes die veel groter zijn dan de behoeften van de lokale markt," besluit Mohamad.

Voor meer informatie:
Mohamed Hassan
Algamal
Tel +201062839734
[email protected]

Publicatiedatum: