Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agri Poppe en Sophyn Greens genomineerd voor Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2024

Onder meer Agri Poppe uit Oostkapelle en Sophyn Greens uit Wemeldinge maken kans op de prijs van ondernemer met de meest aansprekende innovatie van 2024. Andere genomineerde zijn De Regt Conveyor Systems uit Biervliet, Lance Free uit Goes, PureBlue uit Kapellebrug. Op dinsdag 5 november, tijdens de Contacta in Goes, wordt bekend wie wint. De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo bestaat uit een jury- en een publieksprijs en is een initiatief van Provincie Zeeland, in samenwerking met Dockwize, HZ University of Applied Sciences, VNO-NCW, Kamer van Koophandel en Omroep Zeeland.

De innovatie van Agri Poppe, de AP-LIFT, maakt gebruik van twee aangedreven draaiende schijven, waardoor het rooien van aardappelen een stuk efficiƫnter en gemakkelijker wordt. Sophyn Greens ontwikkelt, produceert en vermarkt gedroogde groente- en fruitpasta. Deze producten bestaan voor 35% uit verse groenten of fruit.


Groentenpasta van Sophyn Greens

De vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, gaat op bedrijfsbezoek bij de genomineerde kandidaten. Daarnaast doen HZ studenten onderzoek naar de innovaties en verwerken hun bevindingen tot een rapport dat gebruikt wordt door de jury om, naast de bedrijfsbezoeken, te komen tot een eindoordeel. Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Op www.emergo-innovatieprijs.nl zijn binnenkort korte video's te vinden, waarin de innovaties worden toegelicht. Tussen 25 oktober en 4 november kan er worden gestemd via de website van Omroep Zeeland.


AP-LIFT van Agri Poppe

Bron: Provincie Zeeland

Publicatiedatum: