Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Abalco Group wordt klaargestoomd voor volgende fase

Reinigingsbedrijf voor koel- en warmtetechnische installaties blijft binnen de familie

Abalco, met acht vestigingen in de Benelux, is all-in-one partner voor installateurs en eindklanten op het gebied van chemisch-technische reiniging, desinfectie, coating, renovatie, conservering, inspectie en revisie van lucht-, koel- en warmte technische installaties.

Eind 2023, begin 2024, heeft de aandeelhouder van de Abalco Group de tijd genomen om zorgvuldig na te denken en een visie voor de toekomst te bepalen. Er waren twee opties: het bedrijf verkopen of het binnen de familie houden en geleidelijk overdragen aan de volgende generatie. Gezien de enorme inzet die gepaard ging met de oprichting en het runnen van de Abalco Group, besloot aandeelhouder Job Verschoor het bedrijf binnen de familie te houden.

Met deze keuze is er nu volop actie ondernomen. David is toegetreden tot Abalco, Greg werkt binnen de Business Unit Huchem, en dochter Eveline zal ook langzaam haar intrede in het bedrijf doen. Om deze overgang te begeleiden, is er besloten een externe CEO aan te trekken die de 'jongens' de komende maanden zal begeleiden. Aan competentie en drive ontbreekt het niet, maar het delen van ervaring en kennis over wat niet werkt, is cruciaal. Daarom is in maart van dit jaar Paul van den Berg (voorheen eigenaar en CEO van TriStar) aan boord gekomen.

Er is gestart met een grondige inventarisatie van de groep en al haar entiteiten. De eerste stap was de rebranding van Abalco Service. De dansende A in het nieuwe logo van Abalco symboliseert het dynamische en altijd in beweging zijnde karakter van het bedrijf. Inmiddels is de rebranding doorgevoerd in de overige zeven business units. Er zijn nu ook Business Unit Managers aangesteld, en elke Business Unit zal vanuit de holding (Abalco Group) worden aangestuurd en gecoacht door de familie en externe adviseurs. Vanuit de Abalco Group zullen er shared services worden aangeboden aan de verschillende Business Units, waaronder Finance, Legal, HR, marketing en IT.

De Abalco Group bestaat momenteel uit acht business units, meer dan 120 medewerkers en heeft een geconsolideerde omzet van 30 miljoen euro. Het doel is om het bedrijf klaar te stomen voor de volgende fase. Voor de servicetak is het doel om met acht vestigingen in de Benelux de all-in-one partner en de eerste keuze te blijven voor installateurs en eindklanten op het gebied van chemisch-technische reiniging, desinfectie, coating, renovatie, conservering, inspectie en revisie van lucht-, koel- en warmte technische installaties.

"Dankzij de ambitieuze doelstellingen die we onszelf continu opleggen, blijven we vooroplopen in onze branche en behouden we onze positie als marktleider. Zodra een klant kennismaakt met de ontzorgende werkwijze van Abalco, is er geen behoefte meer aan verandering. We streven ernaar een betrouwbare partner te zijn voor de lange termijn, die ervoor zorgt dat de lucht-, koel- en warmte technische processen van onze klanten optimaal blijven functioneren. Zo blijven we ook in de toekomst dé expert voor reiniging, onderhoud en optimalisatie van lucht-, koel- en warmte technische installaties", aldus Paul van den Berg.

Voor meer informatie:
Paul van den Berg
Abalco Group
Tel: +31 183 678 664
[email protected]
www.abalcogroup.com

Publicatiedatum: