Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zware regenval verstoort toeleveringsketen van staat Odisha

Uienprijzen stijgen in Bhubaneswar

In Bhubaneswar zijn de prijzen van uien gestegen tot 50 Rs per kg, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de prijzen van de week ervoor, die al 15-20% hoger lagen. Deze stijging is voornamelijk te wijten aan de zware regens die de aanvoerketen hebben verstoord, waardoor er een schaarste is aan uien en andere groenten. Santa Swain, een plaatselijke inwoner, merkte de prijssprong van Rs 40 naar Rs 50 per kg binnen een week op en verwachtte een verdere stijging van de vraag met het einde van de maand Shravan.

De aanvoer van groenten, waaronder uien uit naburige staten, is ernstig verstoord door de hevige regenval, zoals aangegeven door lokale handelaren en Debendra Sahu, secretaris van de Chhatra Bazaar Traders' Association in Cuttack. Deze situatie heeft ook de festiviteiten beïnvloed, waarbij Mousumi Mohanty opmerkt dat het beheren van het keukenbudget een uitdaging is geworden door de hoge prijzen van basisproducten. Daarnaast is er bezorgdheid over een mogelijke nieuwe crisis, aangezien distributeurs in West-Bengalen hebben gedreigd met stakingen, wat de levering van aardappelen aan Odisha in gevaar zou kunnen brengen, aldus Sudhakar Panda, secretaris van de Odisha Traders' Association.

[Rs 100 = €1,10]

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: