Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage uienprijzen in Oekraïne blijven dalen

In Oekraïne worden uien weer goedkoper, waardoor de prijzen voor dit product op dit moment lager zijn dan vorig jaar, aldus analisten van EastFruit. Bijna alle Oekraïense teeltbedrijven zijn begonnen met het oogsten van uien, waardoor het aanbod snel toeneemt. Ondanks deze prijsdaling blijft de vraag helaas extreem laag en de verkoop heeft deze daling niet weerspiegeld.

Momenteel zijn Oekraïense telers bereid om uien te verkopen voor 7-13 UAH per kilogram (€0,10-0,19/kg), wat gemiddeld 17% goedkoper is dan aan het einde van de vorige werkweek.

Marktdeskundigen wijten de dalende prijzen vooral aan het overvloedige aanbod van uien, terwijl de vraag matig blijft. Veel teeltbedrijven hebben actief hun voorraden uien van lagere kwaliteit verkocht. Sommige telers melden dat ongunstige weersomstandigheden dit seizoen hebben geleid tot een tekort aan kwaliteitsuien die geschikt zijn voor bewaring. Hierdoor zijn het percentage verliezen en het aandeel van mindere kwaliteitsproducten aanzienlijk gestegen, waardoor telers de verkoop daarvan hebben moeten prioriteren.

Het is belangrijk op te merken dat de huidige uienprijzen in Oekraïne gemiddeld al 12% lager zijn dan halverwege augustus 2023. Sommige handelaren verwachten echter dat de situatie in september zal veranderen. Tegen die tijd zullen de uienvoorraden bij teeltbedrijven naar verwachting aanzienlijk zijn afgenomen, wat kan leiden tot een prijsstijging voor dit product.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: