Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Fiers, Hazera:

""Door goed gebruik te maken van de teeltoppervlakte per regio kunnen we veel betere prognoses maken

Paul Fiers werkt sinds 2022 bij Hazera als gewasspecialist uien en prei voor de regio Zuid-Oost in Nederland. Hij is getrouwd met May en heeft een zoon en dochter. Paul heeft een interessante geschiedenis in de agrarische sector. Hij werkte 15 jaar lang als teamleider in de agrosector en tot 2006 had hij daarnaast zijn eigen teeltbedrijf. "Werken in en met de natuur is altijd uitdagend en vereist een zekere mate van flexibiliteit", vertelt Paul. "Het gezegde 'Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan' past dan ook goed bij me."



Wat is volgens jou de meest belangrijke persoonlijke eigenschap die je nodig hebt in jouw industrie?
"Om succesvol te kunnen zijn in onze sector, is het belangrijk dat je een goed netwerk hebt dat je steeds verder ontwikkelt", aldus Paul. "Je moet het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten. We hebben ook enorm veel ervaring en kennis binnen Hazera. Als je weet hoe je al die informatie moet combineren met je eigen ervaring, dan zal je altijd een interessante gesprekspartner zijn. En een vliegende kraai vangt tenslotte altijd wat", zegt hij lachend.

Op welk project ben je trots en waarom?
"Iets waar ik zeker trots op ben zijn de stappen die we hebben gezet met het uien-salesteam afgelopen jaar. Door goed gebruik te maken van de teeltoppervlakte per regio kunnen we veel beter prognoses maken. Hiermee krijgen we inzicht in ons daadwerkelijke marktaandeel per regio en per gewassoort. Op basis van die informatie maken we een actieplan om het marktaandeel uit te breiden."

Wat beketent 'Hazera – Growing Together' voor jou?
"Voor mij betekent dat samenwerken met iedereen op de best mogelijke manier en denken in oplossingen in plaats van in problemen."

Op welke manier zijn de pijlers van Hazera van invloed op je dagelijkse werkzaamheden?
"We hebben de aarde te leen en de verantwoordelijkheid hem beter door te geven dan we hem kregen", antwoordt Paul. "Hierin zie ik de pijlers van Hazera (geïnspireerd door de natuur/goed voor mensen/mondiale diversiteit en geïnvesteerde expertise) terug. Door de snel groeiende wereldbevolking krijgen we te maken met uitdagingen die aangepakt moeten worden."

Kun je iets over jezelf vertellen dat de meeste mensen niet weten?
"Toen ik jong was heb ik een paar jaar trompet gespeeld, maar door mijn drukke werk ben ik daarmee gestopt", vertelt Paul met spijt in zijn stem. "Een paar jaar geleden heb ik een poging gewaagd om het weer op te pakken, maar tot op heden nog niet met veel succes. Maar wie weet wat de toekomst brengt?"

Wil je betrokken blijven bij de mensen van Hazera?
Volg ons op social media om alles te weten te komen over de mensen bij Hazera! En als je nog vragen hebt, stel deze dan gerust via onze contactpagina!

Bron: Hazera

Publicatiedatum: