Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kennisuitwisseling centraal bij eerste sjalottenbijeenkomst

In de Benelux worden niet alleen (zaai)uien geteeld, maar ook zaaisjalotten, al is dit wel op veel kleinere schaal. Om juist ook die zaaisjalottenteelt naar een hoger niveau te brengen is kennisuitwisseling erg belangrijk, schrijft De Groot en Slot. Daarom waren ze op 6 augustus jl. te gast op het bedrijf van Jacob-Jan Buth in Sommelsdijk, waar veredelaar Lennaert Aardse uitleg gaf hoe de veredeling van zaaisjalotten- en uienrassen in z'n werk gaat.

Enkele telers die als bezoeker aanwezig waren, hadden ook zaaisjalotten uit hun eigen perceel meegenomen. Samen met de andere bezoekers werden deze bekeken en besproken. Daarbij kwamen met name zaken als zaaitijdstip, grondbewerking, B-Mox® (priming), gewasbescherming en bemesting aan bod.

Samen met alle bezoekers werd een kijkje genomen in een perceel Conservor van Jacob-Jan, waar hij samen met adviseur Jarco van Gurp (Van Iperen) meer vertelde over de aanpak van de teelt.

"We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst, waarvan we nu al zeggen dat deze zeker een vervolg gaat krijgen", zo besluit het team van De Groot en Slot.

Voor meer informatie:
De Groot en Slot
Westelijke Randweg 1
1721 CH Broek op Langedijk
+31 226 33 12 00
[email protected]
www.degrootenslot.nl

Publicatiedatum: