Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Open Avond Uien

"Oplossingen voor uitdagingen in de uienteelt in sommige gevallen heel dichtbij"

Door het wegvallen van veel middelen in de teelt van uien wordt het telen van uien niet eenvoudiger. Tijdens de Open Avond Uien, georganiseerd door Vertify bij Loonbedrijf Sturm-Jacobs B.V., konden zo'n 40 agrariërs, erfbetreders en adviseurs zien en horen dat er volop wordt gewerkt aan oplossingen en dat die in sommige gevallen heel dichtbij zijn, zo meldt Vertify.

Business Development Manager van Vertify Pieter Vlaar trapte de dag af met het uiteenzetten van de Integrale Gewas Aanpak en presenteerde hierin het door Vertify ontwikkelde model. Met dit model in de hand, kunnen agrariërs beoordelen en nagaan welke opties er zijn om een gezonde teelt na te streven. Deze aanpak vormt de rode draad tijdens deze open dag.

Hierna hebben de deelnemers een interactieve rondgang op het veld gevolgd. Wat het effect van temperatuur op de hoeveelheid eitjes van trips is en wat er tegen gedaan kan worden, is door Vertify toegelicht. De kenmerken van de uienvlieg en hoe deze plaag beheersbaar is, werd verteld door De Groene Vlieg. Het project Zoetwaterboeren is ook in de rondgang aanwezig geweest en geeft agrariërs oplossingen en handvatten om als watermanager het bedrijf te runnen. CAV Agrotheek B.V. vertelde over hoe meeldauw onder controle kan worden gehouden en de ontwikkelingen met nieuwe middelen hierin. Middels een mooie film liet Roboltics zien hoe de LaserWeeder functioneert en kan bijdragen aan onkruidbeheersing in de uien.

De avond werd afgesloten met een barbecue georganiseerd door de uienstudieclub Haarlemmermeer.

Voor meer informatie:
Vertify
Tolweg 13
1681 ND Zwaagdijk
+31 (0) 228 563 164
[email protected]
www.vertify.nl

Publicatiedatum: