Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase regering koopt 468.000 ton uien om markt te stabiliseren

Na het besluit van de Indiase regering om het exportverbod voor uien op 4 mei 2024 op te heffen, met een minimum exportprijs van 550 dollar per ton en een exportheffing van 40%, heeft het land een uienexport gemeld van 260.000 ton tot 31 juli 2024. Deze ontwikkeling werd bekendgemaakt door de staatsminister van Voedsel en Consumentenzaken, B.L. Verma, die de prestaties van het huidige fiscale jaar benadrukte in vergelijking met de totale export van 1,6 miljoen ton in het voorgaande jaar.

De overheid greep in op de uienmarkt door 468.000 ton uien, voornamelijk uit Maharashtra, in te kopen via NCCF en NAFED om de prijzen te stabiliseren.

Met name de prijsrealisatie voor uientelers is verbeterd: de gemiddelde maandelijkse modale prijzen in Maharashtra schommelden tussen Rs 1.230 en 2.578 (€ 13,43 - € 28,14) per 100 kg in het lopende jaar, wat een aanzienlijke stijging betekent ten opzichte van de prijzen van het voorgaande jaar. De gemiddelde inkoopprijs voor de prijsstabilisatiebuffer bedroeg dit jaar Rs 2.833 (€ 30,93) per 100 kg, een stijging van 64 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Bron: economictimes.indiatimes.com

Publicatiedatum: