Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lorella Maggio, Agridor Holland:

"Ik verwacht niet dat we die extreem hoge aardappelprijzen van de laatste twee jaar zullen evenaren"

Tholen - De Nederlandse aardappelexport is nog niet echt op stoom gekomen. "Afrikaanse markten hebben momenteel nog best een groot aanbod van zowel aardappelen als uien uit Marokko en Egypte", zegt Lorella Maggio van Agridor Holland uit Putte. Toch is het niet zo dat de aardappelexport volgens haar later op gang komt dan andere jaren. "Maar dat lijkt misschien zo omdat we vroeger met het oude seizoen zijn gestopt."


Lorella Maggio

"Ik vind het lastig om een vooruitblik op het seizoen te geven. Het zou best kunnen dat we nog best redelijke opbrengsten krijgen, al lijkt de oogst in sommige gebieden weer lager uit te vallen. Maar ik verwacht niet dat we de extreem hoge prijzen van de laatste twee jaar zullen evenaren, maar je weet nooit met welke andere problemen je dit jaar weer te maken krijgt", aldus Lorella.

West-Afrika is traditiegetrouw de grootste exportbestemming voor Agridor Holland, al vormt de lokale productie in landen als Senegal volgens de directeur steeds meer een bedreiging. "Vroeger konden we er jaarrond aardappelen naartoe exporteren, nu nog maar vier maanden per jaar." Dat Rusland, dat precies tien jaar geleden de grenzen sloot, nog eens een exportmarkt zal worden, gelooft ze niet. "Gezien de politieke situatie lijkt me dat een lastig verhaal. Bovendien was het altijd al een moeilijke bestemming."

Voor meer informatie:
Lorella Maggio
Agridor Holland BV
Mob: 06 - 53285791
[email protected]
www.agridor.com