Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beej Benders sluit en start door als maaltijdleverancier

Ondernemer en Jumbo multi-franchiser Geert Benders heeft besloten om te stoppen met zijn blurringconcept Beej Benders in Venlo en daarmee komt ook een einde aan De Venlose Kas, de in-store groentekas waarin de AGF-afdeling is gevestigd. Na acht jaar ziet hij de noodzakelijke investeringen niet langer haalbaar, mede door de veranderde rol van data en technologie in de retail, zo meldt Distrifood.

Geert Benders in De Venlose Kas, Archieffoto Primeur

De sluiting, gepland op 24 augustus, betekent het einde van een droom waar Benders meer dan tien jaar aan werkte. Het concept, dat ooit begon als een food experience center, groeide uit tot een mix van ambachtelijke foodretail en horeca in het centrum van Venlo, met drie jaar geleden een toevoeging van een productiekeuken.

Benders vertelt aan Distrifood dat zijn beslissing om te stoppen niet over één nacht ijs is gegaan. Er is een lang traject aan voorafgegaan met veel gesprekken, waaronder met Jumbo, die niet extra in Beej Benders wilde investeren gezien de huidige uitdagingen in de supermarktsector en de afstand die Jumbo al nam van La Place.

Naast de ICT-systemen die aan vervanging toe zijn, is ook de hardware van Beej Benders na acht jaar intensief gebruik aan vernieuwing toe. Deze investeringen wil Benders niet meer aangaan. De maaltijden van Beej Benders wil hij behouden en op dit moment kijkt hij naar partners om het concept voort te zetten. De maaltijden zijn bij de Jumbo-supermarkten van Benders te koop en met name de regionale schotel is er zeer populair.

Bron: Distrifood

Publicatiedatum: