Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGFadmin maakt bedrijfsvoering papierloos

"In de AGF-handel zijn nog een hoop efficiëntieslagen te maken met software"

Tholen - Toen hij nog werkzaam was bij Van Andel Bio was Pieterjan Douma op zoek naar een nieuw softwaresysteem. Hij ging om tafel met de grotere softwareleveranciers, maar kwam erachter dat deze pakketten behoorlijk wat geld kostten, terwijl ze lang niet altijd waren ingericht op de huidige bedrijfsvoering. "We waren te klein voor bijvoorbeeld Microsoft Dynamics en te groot voor Excel, daarmee val je met de huidige pakketten vaak net buiten de boot. Toen hebben we gezegd, dan gaan we zelf een pakket ontwikkelen."

Samen met een programmeur bouwde Douma een jaar lang aan een nieuw softwarepakket. Zo werd AGFadmin geboren. Inmiddels draaien de bedrijven Van Andel Bio, TVA Organics en Bio Beta naar volle tevredenheid met het pakket en besloten ze het pakket breder in de markt te zetten. "Door onze ervaring in de AGF-handel hebben we met onze eigen ogen gezien dat er een hoop efficiëntieslagen te maken zijn met software. Door repeterende handelingen te automatiseren, bespaar je veel tijd en maak je minder fouten."

AGFadmin biedt volgens Pieterjan alle functionaliteiten die nodig zijn om een handelsbedrijf te automatiseren. "Van het landbouwgedeelte hebben we ons tot nu toe afzijdig gehouden, maar verder leggen we de complete bedrijfsvoering vast. Onze software automatiseert processen van leveringen van de boer, naar verwerking in de schuur, tot aflevering naar de supermarkt. Van de instroom van de producten door een koppeling met de weegbrug, tot het telersbeheer, inclusief alle certificeringen. Verder zijn alle uitgaande orders met één druk op de knop te versturen naar bijvoorbeeld Exact Online of Visma zodat er gefactureerd kan worden en biedt het pakket functionaliteiten voor de productieplanning en het genereren van exportdocumenten."

Volledig papierloze bedrijfsvoering
"Het handelsbedrijf Bio Beta had een geschiedenis met veel Excel-bestanden, e-mails, printen en scannen. Ons doel was om alle Excel-bestanden te vervangen en dat is gelukt, want het bedrijf is nu overgestapt naar een volledig papierloze bedrijfsvoering. TVA Organics kent bijvoorbeeld veel verschillende afnemers met veel orders met kleinverpakking. Dit zorgt voor veel administratieve druk en dus relatief veel tijd per order. Doordat AGFadmin veel handmatige handelingen heeft weggehaald, scheelt dit hen enorm veel tijd."

"Inmiddels is De Terp Pompoenen ook aangesloten op het pakket en zijn we met verschillende partijen in gesprek. We merken dat handelsbedrijven op zoek zijn naar een praktisch softwarepakket. Onze inhoudelijke kennis van de AGF-wereld plus het verstand van techniek geeft ons de ervaring die we nodig hebben om bedrijven te begeleiden naar de volgende stap", vertelt Pieterjan enthousiast. Met twee zzp'ers en een netwerk aan programmeurs is het volgens hem relatief makkelijk om de implementaties verder op te schalen. "Dit jaar hopen we twee nieuwe klanten aan te sluiten en volgend jaar nog eens drie. Dan is ons eerste doel bereikt."

Als nieuwe functionaliteit die nog op het wensenlijstje staat, noemt hij een koppeling met het voorraadsysteem van bijvoorbeeld Tolsma-Grisnich. "Zij hebben een systeem waarbij de kisten een chip krijgen, zodat de heftruckchauffeur ziet welk product met welke maatsortering van welke teler komt. Met zo'n koppeling heeft een handelsbedrijf niet alleen het overzicht van het bruto binnenkomend product, maar ook een compleet plaatje welke partijen er per teler op voorraad zijn, per cel en maatsortering."

"Onze grootste uitdaging zit 'm niet zozeer in de ontwikkeling, want we kunnen alles bouwen. Het uitdagendste is om een pakket uit te denken dat aansluit bij de praktijk en waar ook de mensen in de schuur, die soms geen kaas hebben gegeten van IT, goed mee uit de voeten kunnen. Dat is belangrijk om voor ogen te houden, want dat resulteert uiteindelijk in een overzichtelijk systeem, zonder toeters en bellen!"

Voor meer informatie:
Pieterjan Douma
AGFadmin
Arkerpad 5
3896 LP Zeewolde
Mob: 06-13702129
[email protected]
www.agfadmin.nl