Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eqraft introduceert kistenhandling

"De volgende stap naar de agro-fabriek van de toekomst"

Eqraft staat bekend om zijn machines en fabrieken voor het sorteren en verpakken van uien en aardappelen. Verwerkingsbedrijven vragen daarbij ook steeds vaker om volledig geautomatiseerde kistenhandling. Daarom introduceert Eqraft een serie machines om de interne logistiek te verbeteren.

Agro-bedrijven worstelen met de stijgende kosten van arbeid en voedselveiligheid. Daarom richt Eqraft zich op het ontwikkelen van machines en software waarmee hun klanten de klus kunnen klaren met minder medewerkers en de kwaliteit van het product wordt verhoogd. Door robuuste machines en slimme technologie wordt het verwerkingsproces nauwkeuriger, veiliger en betrouwbaarder. Zo kan de Eqrader zelfs rot aan de binnenkant van gewas detecteren, maar ook bij de interne logistiek van een fabriek valt veel winst te behalen.
Eqraft's kistenhandling: van rollerbanden en kisten(ont)stapelaar tot draaitafel, shuttle, vulpositie en kruising.



Er kan nogal wat misgaan wanneer kisten van het ene naar het andere proces worden verplaatst met vorkheftrucks. Naast menselijke fouten bij het wegzetten van de kisten liggen ook ongelukken op de loer. Bovendien leidt veel heftruckverkeer tot meer vervuiling in de productieomgeving. Daarom kiezen steeds meer agro-ondernemers voor het vervangen van heftruckbewegingen door automatische oplossingen voor het verwerken van kisten.

'We merkten dat er vraag was naar robuuste kistenhandling die naadloos aansluit op onze andere machines', zegt Leon Vaandrager, Teamlead Mechanical Engineering en R&D bij Eqraft. Zelf opgegroeid in een agrarisch familiebedrijf, begon hij bijna vijftien jaar geleden bij Eqraft en is gaandeweg in zijn rol van Teamlead gegroeid. Samen met zijn collega's ontwikkelt hij projecten voor klanten over de hele wereld.

De eerste keer dat hij de behoefte aan geïntegreerde kistenhandling opmerkte, was toen hij werkte aan de volledig geautomatiseerde uienfabriek voor MSP Onions. 'Ik zag wat een groot verschil geautomatiseerde interne logistiek kon maken: het maakt een continu productieproces mogelijk met minder fouten en schade.'



Toen de Californische opdrachtgever Onions Etc vroeg om kistenhandling die naadloos kon worden geïntegreerd in de nieuwe verpakkingslijn, begonnen Leon en zijn team met het ontwikkelen van verschillende oplossingen. 'We ontwierpen verschillende machines om kisten van A naar B te brengen: van rollenbanen tot een draaitafel. Het portfolio omvat ook een (ont)stapelaar, vulpositie en een kruising. Tot slot is er de shuttle, die kisten verzamelt of juist op verschillende posities kan wegzetten. Dankzij deze oplossing zijn er geen vorkheftrucks meer nodig tussen de ene fase van het proces en de andere,' legt Leon uit. Alle machines zijn zeer robuust ontworpen en uitgevoerd met hoogwaardige materialen. Daarbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van elektronische en pneumatische technologie, waardoor hydrauliek, die problemen met de voedselveiligheid zou kunnen veroorzaken, wordt vermeden.

Ook het Amerikaanse Blue Sky en Bybee kozen voor geautomatiseerde logistiek rondom de Eqrader. Kistenhandling kan op elk punt in een productielijn worden toegepast, van ontvangst en sortering tot verpakking", zegt Leon. Voor de komende jaren staan al diverse projecten met volledig geautomatiseerde kistenhandling gepland.'

Voor meer informatie:
Eqraft
Tel.: +31 527 256 130
[email protected]
www.eqraft.nl

Publicatiedatum: