Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groothandelsmarkt Frankfurt viert 20e verjaardag

In 2024 kan de groothandelsmarkt Frankfurt terugkijken op een succesverhaal van 20 jaar op de huidige locatie in het noordelijke district Kalbach-Riedberg. Na iets meer dan een jaar bouwen werd het groothandelscentrum in juni 2004 geopend, waardoor het tot nu toe het modernste groothandelscentrum in Duitsland was.

"De ontwikkeling van het centrum getuigt van innovatie, betrokkenheid en strategische planning. Sommige handelaren zijn er vanaf het begin bij betrokken geweest en hun ideeën zijn meegenomen in de bouwplanning," legt Silke Pfeffer, Managing Director van Frischezentrum Frankfurt am Main - Großmarkt GmbH, uit.


Winkeliers in de centrale markthal van de groothandelsmarkt. Op de locatie zijn zowel regionale direct marketeers als dienstverleners uit de foodretail en nationale catering gevestigd.

Klik hier voor de complete fotoreportage van de groothandelsmarkt.

Sinds de opening van de nieuwe locatie staan een functioneel gebouwconcept en de voortdurende uitbreiding van een duurzame infrastructuur centraal in de bedrijfsactiviteiten. Een beslissende stap in het veiligstellen en verder ontwikkelen van de locatie werd genomen in 2022 toen Frischezentrum GmbH het pand kocht, zegt mevrouw Pfeffer terugkijkend. "Deze stap stelde niet alleen de exploitatie van de groothandelsmarkt op de lange termijn veilig, maar maakte het ook mogelijk om verdere investeringen in de infrastructuur te plannen en uit te voeren."

Het pand heeft een oppervlakte van 128.800 m² en biedt optimale omstandigheden met een verkoophal van 23.000 m², een magazijn van 16.500 m², kantoorruimte van 2.300 m² en een recyclingcentrum van 3.300 m². Bovendien werden de dakoppervlakken gehuurd om de installatie van 6.000 zonnepanelen mogelijk te maken. De site biedt ongeveer 100 kleinhandelaars opslag- en distributieruimte voor hun uitgebreide assortiment goederen. Het recyclingcentrum, dat zich ook op de site bevindt, zorgt voor een milieuvriendelijke afvalverwerking. Pfeffer: "De infrastructurele randvoorwaarden en optimale transportverbindingen maken van het verscentrum een economisch knooppunt dat een beslissende bijdrage levert aan de versvoorziening van de uitgebreide Rijn-Main regio."


Silke Pfeffer staat sinds oktober 2015 als algemeen directeur aan het roer van Frischezentrum Frankfurt am Main - Großmarkt GmbH en is daarmee het eerste aanspreekpunt voor de daar gevestigde marktbedrijven.

Maatregelen om energie-efficiëntie te verhogen
De ontwikkeling van het aantal retailers, het omzetvolume en de diversiteit van het assortiment tonen het economische belang van de groothandelsmarkt aan. Met ongeveer 100 winkeliers, ongeveer 1.000 banen en zo'n 3.000 klanten per dag bedraagt de jaarlijkse goederenomzet ongeveer 460.000 ton. Het toeleveringsgebied omvat de uitgebreide Rijn-Main regio met ongeveer vijf miljoen consumenten. Naast regionale groenten en fruit omvat het assortiment ook internationale delicatessen, verse vis, vlees, eieren en gevogelte, melk en zuivelproducten, biologische producten, bakkerijproducten en droge waren, evenals bloemen en planten.

"Groothandelszaken zoals de groothandelsmarkt zijn geclassificeerd als kritieke infrastructuur, wat hun strategisch belang voor de voorzieningszekerheid in de regio benadrukt. Om deze verantwoordelijkheid waar te maken, investeert het verscentrum voortdurend in de duurzame verbetering van zijn infrastructuur. Dit omvat maatregelen om de energie-efficiëntie te verhogen, zoals de vernieuwing van de hoofd- en veiligheidsverlichting, de modernisering van de koelmachine en de ombouw ervan voor verwarmingsdoeleinden," vervolgt Pfeffer.

Onmisbare vestigingsplaats in de regio Rijn-Main
Volgens de manager van de groothandel helpen deze maatregelen niet alleen om de bedrijfskosten te verlagen, maar vormen ze ook de basis voor een duurzame uitbreiding van de infrastructuur en dienen ze dus om de locatie verder te ontwikkelen en veilig te stellen. De implementatie van dergelijke technologieën en strategieën toont ook aan dat het verscentrum zich inzet voor een duurzame toekomst. "In 2024 viert de groothandelsmarkt niet alleen het 20-jarig bestaan sinds de opening op de huidige locatie, maar ook twee decennia van voortdurende innovatie en verbetering. Door nauwe samenwerking met retailers, strategische planning en een focus op duurzaamheid heeft het groothandelscentrum zich gevestigd als een onmisbare vestigingslocatie in de regio Rijn-Main," zo luidt de conclusie.

Voor meer informatie:
Silke Pfeffer
Frischezentrum Frankfurt am Main - Wholesale Market GmbH
Josef-Eicher-Str. 10
60437 Frankfurt am Main, Duitsland
Tel.: +49 69 5077 598 0
[email protected]
www.frische-zentrum-frankfurt.de

Publicatiedatum: