Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzet nieuwe oogst Borettana uien van start

"Prima maatvoering, mooie opbrengst en slechts enkele problemen op het veld door de te hoge temperaturen", zo omschrijft de Italiaanse uienhandelaar Matteo Freddi de nieuwe oogst van de Borettana uien, die een paar dagen geleden van start is gegaan.

"De uien hebben de goede maat te pakken en dat is heel belangrijk", zegt Freddi. "Zowel de groothandel als de retail vragen om grote uien. Maar er is zonnebrand op een deel van de uien, dus er is ook wat uitval."

De oogst gaat nog 10 dagen door. Het opgeslagen product kan tot half april worden verkocht. "De prijzen zijn iets hoger dan in 2023, maar ze compenseren zeker niet de teeltkosten en het percentage uitval. Doorheen de keten heeft de Borettana ui reeds jaren te maken met kostenstijgingen, terwijl de verkoopprijzen al 15 jaar stagneren."

Op dit moment worden de uien aangeboden in twee formaten: netten van 500 gram en zakken van 5 kilo. "Vanaf september beginnen we met het verwerkte product: trays van 300 gram gepelde Borettana uien."

Gele en witte uien worden momenteel volgens Freddi geoogst in de meer traditionele gebieden van Emilia. "De komende dagen krijgen we gele uien geleverd in het magazijn", besluit de handelaar. "We hopen op een goede afzet."

Voor meer informatie:
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE) – Italië
Tel: +39 (0)522 679831
[email protected]
www.cipollefreddi.it

Publicatiedatum: