Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uireka velddemonstraties op 8 en 29 augustus

Kennisuitwisseling op maat met velddemonstraties waarin de nieuwste ontwikkelingen binnen de uienteelt en vanuit het Uireka-onderzoek worden gedemonstreerd aan uientelers en andere belanghebbenden. Met dit doel heeft Uireka dit jaar op 3 locaties (Colijnsplaat, Lelystad en Valthermond) demovelden aangelegd met regio specifieke teeltsystemen waarbij extra aandacht is voor weerbare en duurzame oplossingen.

De eerste kennisuitwisseling heeft inmiddels plaatsgevonden tijdens de Innovatiedagen in Valthermond op 3 en 4 juli jl. De velddemonstraties in Lelystad en Colijnsplaat bezoeken is nog wel mogelijk. 8 augustus a.s. is men welkom op de Innovatiedag in Lelystad en op 29 augustus zijn de velddemonstraties onderdeel van de Uiendag in Colijnsplaat.

Veel interactie tijdens velddemonstratie in Valthermond
3 en 4 juli jl. waren de demovelden van Uireka onderdeel van de Innovatiedagen in Valthermond. "Het totale programma rechtvaardigde meer bezoek dan dat er uiteindelijk is geweest; het weer in de voorafgaande dagen heeft hier ongetwijfeld een belangrijke rol in gespeeld"", zo schrijft Uireka in haar nieuwsbrief. "Toch was de 'kwaliteit' van het bezoek hoog volgens Paul van Eijk, teeltonderzoeker uien van WUR Open Teelten in Lelystad. "Doordat er steeds maar kleine groepjes langs de demoveldjes kwamen, was er veel meer gelegenheid voor discussie met de bezoekers. Zij maakten hiervan ook gretig gebruik", aldus Van Eijk. De demovelden van Uireka lagen er volgens hem ook goed bij. Ondanks het 'bijzondere en vooral natte' voorjaar waren er op het eerste oog tóch verschillen te zien tussen de bedden met irrigatie en fertigatie. Ook het stuk demoveld met en zonder Tagetes (vanwege aaltjesproblematiek) liet grote verschillen zien. Voor een groot deel had dit te maken met de voorvrucht op de veldjes zonder Tagetes, waarop vorig jaar diverse groenbemesters stonden. Dit zorgde voor veel variatie."

Bron: Uireka

Publicatiedatum: