Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko hervat export aardappelen en uien naar andere Afrikaanse landen

De Marokkaanse regering heeft het exportverbod voor aardappelen en uien naar Afrika opgeheven, dat aanvankelijk was ingesteld om binnenlandse prijsstijgingen tegen te gaan. Deze ontwikkeling is een reactie op de uitdagingen waarmee lokale telers en exporteurs werden geconfronteerd als gevolg van eerdere beperkingen. Om de export te beheren, hebben de Marokkaanse autoriteiten een quotasysteem ingesteld, waarbij de totale export wordt beperkt tot 1500 ton, gelijk verdeeld over de regio's Casablanca-Settat, Meknes-Tafilalet en Souss-Massa, elk met een maximum van 500 ton.

Ondanks de heropening van de markt heeft de Marokkaanse Vereniging van Telers en Exporteurs haar bezorgdheid geuit over de quotabeperkingen. Zij wijt de stijgende binnenlandse prijzen eerder aan interne factoren dan aan de export. De vereniging wees op het overschot aan gewassen en de onverkochte voorraden van vorig jaar en pleitte voor gezamenlijke besluitvorming met de autoriteiten om de markt en de middelen effectief te beheren.

De opheffing van het exportverbod is het resultaat van gezamenlijke inspanningen van Marokkaanse telers om de negatieve financiƫle gevolgen van de exportbeperkingen aan te pakken. De Marokkaanse overheid erkent de noodzaak om de situatie opnieuw te evalueren. Belanghebbenden blijven waakzaam om toekomstige marktverstoringen te voorkomen en de economische stabiliteit voor telers te waarborgen.

Bron: apanews.net

Publicatiedatum: