Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh hervat import uien en aardappelen

In een poging om de prijzen op de lokale markt te stabiliseren, heeft Bangladesh de import van uien en aardappelen hervat, zo maakte staatsminister van Handel Ahasanul Islam Titu bekend. De tijdelijke opschorting van de import tijdens het oogstseizoen is opgeheven vanwege de gestegen binnenlandse prijzen, en de afgifte van importvergunningen is inmiddels begonnen. Uien zullen worden geïmporteerd uit India na lopende besprekingen met de autoriteiten.

De huidige marktprijzen voor uien en aardappelen liggen respectievelijk tussen Tk 130-140 (€1,01-1,09) en Tk 60-70 (€0,46-0,54) per kg. Deze aankondiging werd gedaan tijdens een persbriefing bij de Trading Corporation of Bangladesh (TCB), waar ook minister van Handel Md Selim Uddin en vicevoorzitter Md Anwar Hossain van het Export Promotion Bureau (EPB) aanwezig waren.

In antwoord op vragen over discrepanties in exportgegevens onthulde de staatsminister plannen voor het Export Promotion Bureau (EPB) om primaire exportgegevens rechtstreeks van exporteurs en handelsorganisaties te verzamelen. Dit heeft als doel verschillen te overbruggen en een uitgebreide database op te zetten in samenwerking met de National Board of Revenue (NBR) en de Bangladesh Bank. Deze stap is bedoeld om de inconsistenties in gegevensrapportage aan te pakken, die zijn ontstaan door verschillen in exportdefinities tussen de EPB, NBR en Bangladesh Bank.

Bron: today.thefinancialexpress.com.bd

Publicatiedatum: