Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Water (in) balans plein' op de uiendag

Dat het klimaat sterk aan het veranderen is, is niet nieuw meer, maar is nu wel het nieuwe normaal. De weersextremen zijn meer bepalend voor een goede opbrengst dan welke andere factor dan ook. Te droog en te nat grenzen haast aan elkaar. Ook dit jaar is nu al weer een jaar met extremen. Een natte winter en een zeer laat voorjaar, zo schrijft Delphy.

Hoe gaat men zich in de akkerbouw hier tegen wapenen? Hoe houden we water en bodem in balans? Op de jaarlijkse uiendag komen grote groepen akkerbouwers uit het gehele land. "Op 29 augustus willen we dit thema dan ook speciale aandacht geven door alle onderwerpen en bedrijven die hier aan kunnen bijdragen bij elkaar te brengen op een centraal plein", zo melden de organisatoren.

"Men mag hier denken aan bestrijden van droogte (b.v. door irrigatie, fertigatie, water opvang – bovengronds of ondergronds), maar ook hoe om te gaan met wateroverlast (denk hier b.v. aan drainage, egaliseren, greppels, maar ook verschillende bodem maatregelen en bijvoorbeeld welke vergunningen zijn er nodig)."

"We willen graag alle initiatieven die een bijdrage kunnen leveren hier bij elkaar brengen op het water in balans plein.

Voor m eer informatie:
Delphy
[email protected]
www.delphy.nl

Publicatiedatum: