Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Zoet water voor Zeeland"

Afgelopen week kwam de klankbordgroep bijeen rondom de projecten met als thema zoet water voor Zeeland. Deze projecten kijken hoe de waterefficiƫntie verhoogd kan worden. Ook wordt hier gekeken hoe stikstof beter ingezet kan worden en efficiƫnter benut op een zodanige manier dat de stikstof niet kan uitspoelen", zo vertelt Cor van Oers van Delphy.

Deze proef is aangelegd in zaaiuien, maar ook in twee rassen aardappelen met verschillende toepassingsopties rondom water (druppel en boom) en verschillende stikstoftrappen. "De gehele proef wordt continu gemonitord op stikstof in het profiel. De klankbordgroep bestaat uit akkerbouwers, maar ook de verwerkende industrie in zowel uien als aardappelen. Dit onderzoek is al gestart in 2023 en is in 2024 sterk uitgebreid. In 2023 waren er opvallende resultaten, maar het is duidelijk dat 2024 weer een geheel andere jaren wordt."

"Het was daarom ook bijzonder om irrigatieproeven te bezoeken, terwijl je met je enkels In de modder staat vanwege de overvloedige neerslag. We weten natuurlijk niet wat de zomer gaat brengen, dus we zullen het nog moeten afwachten wat de resultaten van deze proef zullen worden. Men kan deze proef ook bekijken op de Uiendag op 29 augustus."

Voor meer informatie:
Delphy
[email protected]
www.delphy.nl

Publicatiedatum: