Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Heel waardevol om hem tijdens deze demo aan zoveel geïnteresseerden te kunnen laten zien"

Overweldigende belangstelling voor LaserWeeder

Tholen - Bij Carbon Robotics kijken ze met een goed gevoel terug op de succesvolle demo tijdens de BioVelddag. De LaserWeeder die werkt op basis van lasers en AI reed in een proefveld met jonge biologische peen en de demo trok veel bekijks. "De vraag is overweldigend, we zijn bijna continu potentiële klanten aan het bezoeken", vertelt Christian Janse, Regional Sales Manager bij Carbon Robotics.

Christian gaf voorafgaand aan de demo een korte toelichting

De vele aanwezigen waren zichtbaar onder de indruk van de techniek. Christian somt meteen wat reacties op: "Dit is de toekomst', zei één van de aanwezigen tegen me. En 'Carbon Robotics loopt voorop'. Bij het zien van de resultaten op de ruggen, hoorde ik: 'Ongelooflijk, je ziet onkruid gewoon omvallen'. 'De grond en het gewas niet aanraken is het ultieme doel'." Een ander gaf aan de LaserWeeder eigenlijk nu al nodig te hebben.

Na het laseren meteen het resultaat bekijken.

De LaserWeeder is ontworpen om de kosten voor onkruidbestrijding te verlagen, de kwaliteit van gewassen te verbeteren en biologische landbouw en duurzame, regeneratieve landbouw te versnellen. Voorafgaand aan de demo vertelde Christian dat ze de machine op basis van lasers en AI sinds twee jaar verkopen. "Er staan er wereldwijd inmiddels 90 van te draaien. Hierdoor verbeteren en optimaliseren we het model constant. Hij kan alle typen gewassen aan, alle typen onkruid, alle typen ondergrond. Hij schiet meer dan 97% van het onkruid, waarbij het niet uitmaakt of het tussen of naast het gewas staat. Door de laser exact op het groeipunt van het onkruid te richten, gaat het vocht binnenin het plantje koken en gaat het kapot."

Met de machine kan ongeveer een halve hectare per uur onkruidvrij worden gemaakt. De helft van de machines gebruiken ze momenteel in de biologische teelt. "De eerste machine is begin dit jaar naar Europa vervoerd. Inmiddels draaien er tien in Europa en we hopen er samen met jullie nog heel veel bij te gaan zetten."

Christian met de tablet

Tijdens de demo liet Christian verschillende belangstellenden op een tablet live meekijken met wat de operator ziet. "Het ideale is dat we dit alles combineren met onze software. In ons klantenportaal kunnen boeren inloggen en zien welke soorten onkruid de LaserWeeder heeft ontdekt, hun geolocatie, hoeveel er zijn gevonden en gedood, en nog veel meer. Heel waardevol om de LaserWeeder en de werking hiervan tijdens de BioVelddag aan zoveel geïnteresseerde telers te kunnen laten zien."

Voor meer informatie:
Christian Janse
Carbon Robotics
[email protected]
www.carbonrobotics.com